Izbor najdražeg domaćeg filma iz djetinjstva vratio je na trenutak i naše poznate glumce u vrijeme odrastanja i izmamio im osmijeh na lice. Goran Grgić, Kristina Krepela, Mirna Medaković, Damir Markovina, Dejan Aćimović, Gordan Bogdan i Marijana Mikulić odabrali su svoj omiljeni film uz koji su odrasli

Izbor najdražeg domaćeg filma iz djetinjstva vratio je na trenutak i naše poznate glumce u vrijeme odrastanja i izmamio im osmijeh na lice. Goran Grgić, Kristina Krepela, Mirna Medaković, Damir Markovina, Dejan Aćimović, Gordan Bogdan i Marijana Mikulić odabrali su svoj omiljeni film uz koji su odrasli.

Tako su zajedničkim snagama poduprli 4. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati u Osijeku.

>> Pomeranski špic: Pasmina koja je raznježila cijeli svijet

Birali su između osam ponuđenih filmova: Družba Pere Kvržice (1970.), Vlak u snijegu (1976.), Tajna starog tavana, (1984.), Čudesna šuma, (1986.), Vuk samotnjak (1972.),
Imam dvije mame i dva tate (1968.), Kapetan Mikula Mali (1974.) i Čudnovate zgode Šegrta Hlapića (1996.).

Besplatna projekcija pobjedničkog filma održat će se 11.
studenoga u kinu Tuškanac, a glasati možete i vi na Facebook stranici Festivala o pravima djece.

Izbor najdražeg filma iz djetinjstva uvod je u Festival o pravima djece koji Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizira u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Četvrto izdanje Festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc.Ive Josipovića. Festival će se paralelno održati u osam gradova, a većinu aktivnosti ugostit će Grad Osijek.

Ovogodišnji Festival o pravima djece održat će se u razdoblju od 19. do 23. studenoga, u Osijeku, i ponudit će brojne naslove s temama o djeci i za djecu.

Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj budući da je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima.

Osim najdražeg filma glumci su svoju potporu iskazali i snimajući naraciju za sve filmove koji će biti prikazani na festivalu, kako bi ih mogla pratiti slijepa i slabovidna djeca te
odrasli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju