Iako kao i u svemu drugom iznimke potvrđuju pravila, netrpeljivost između svekrve i buduće snahe nije mit što mogu potvrditi brojne žene diljem svijeta. No što kada netrpeljivost pređe na jednu novu, višu i opasniju razinu? Pročitajte nevjerojatno pismo koje je svekrva poslala svojoj budućoj snahi nekoliko dana prije vjenčanja

Zašto se snahe i svekrve pomalo gleda preko oka? Psiholozi i etnolozi tvrde, dio je to ostavštine nekih davnih dana, kada je snaha i općenito žena, imala puno teži život. No unatoč pričama još uvijek se susrećemo sa situacijama u kojima netrpeljivost doista postoji.

Obiteljska druženja mogu biti poprilično napeta posebno ako majka vašeg budućeg supruga nikako ne može prihvatiti činjenicu da ćete vi postati nova žena njezinog omiljenog sinčića.

Takvo iskustvo je proživjela Britanka Heidi Withers kojoj se predbračna idila pretvorila u noćnu moru, a sve zahvaljujući budućoj svekrvi Carolyn Bourne.

Nakon zajedničkog ručka kada su se dogovarali i najsitniji detalji oko vjenčanja svekrva je odlučila svojoj budućoj snahi objasniti nekoliko stvari putem emaila.

>> VIDEO: Zašto se snahe i svekrve ne vole?

>> 7 stvari koje spašavaju brak

Pismo koje je primila 29 godina stara Heidi u potpunosti ju je šokiralo, a naslov je glasio 'Tvoje pomanjkanje kulture i odgoja':

- Kada dođeš nekome u kuću ne govoriš što voliš, a što ne voliš jesti osim ako si na nešto alergična

- Ne počinješ jesti prije svih ostalih

- Ne nudiš se za pomoć oko pospremanja stola osim ako domaćica od tebe to i traži

- Ne spavaš do kad hoćeš već se probudiš prije ili kada i svi ostali jer to je poštivanje domaćina

- Nikada ne smiješ uvrijediti obitelj u koju dolaziš. Ako misliš da si šaljiva, pripazi jer tvoja loše šale su završile kao uvrede

- Jasno mi je da tvoji roditelji ne rade i ne mogu sudjelovati u financiranju vjenčanja s puno novaca (Iako mi nije jasno da nisu tijekom godina nisu mogli štedjeti za kćerkino vjenčanje), ali zbog toga bi trebala biti puno skromnija i poniznija

- Bilo bi pristojno da spustiš svoje standarde glede organizacije vjenčanja s obzirom da si ga ne možeš niti priuštiti

- Netko bi te mogao optužiti da ti je 'upala sjekira u med' te da možeš biti presretna jer si 'ulovila' takvog savršenog mladića kao što je moj sin. Istinski ga žalim!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju