Digitalno doba otvara nove mogućnosti ne samo u praktičnijem obavljanju kućanskih poslova i efektivnijem izvršavanju poslovnih obaveza, već i u društvenom životu ispunjenom druženjem i flertovanjem

S obzirom da sve duže zadržavamo uz kompjutorske ekrane, a mobitel doživljavamo kao svoju produženu desnu ruku, društveni život se također trebao prilagoditi digitalnom i virtualnom svijetu.

Pomoću društvenih alata kao što su Twitter, Facebook i My Space lakše uspostavljamo kontakte sa starim prijateljima i bivšim ljubavima, a i prvi koraci lakše se rade u svijetu u kojem 'off' i ' stand by' zvuče puno bolje nego 'prošeći' i 'nazvat ću te… jednom'.

Kako biste lakše i što efektivnije ostavili dobar dojam prilikom flertovanja na Facebooku donosimo vam nekoliko jednostavnih pravila.

1. Postavite dobru fotografiju na profil
Prvi kontakt s profilom je vaša fotografija tako da izaberite onu koja vas pokazuje u najboljem svijetlu. Ne morate nužno postaviti portret, sniman iz desetog pokušaja, već će neka slika na kojoj ste super raspoloženi sa svojim društvom biti sjajan izbor.

2. Provjerite fotografije u svojim albumima
Sve fotografije koje ste postavili sami ili one na koje su označili vaši prijatelji trebaju vas pokazivati u pozitivnom okruženju. One na kojoj ste popili koju čašicu previše i u zanosu previše zamahnuli nogom u vatrenom plesu, definitivno ne spada u tu kategoriju.

3. Svakako pokažite i fotografiju u društvu osobe suprotnog spola
Neka se osoba čiju pažnju želite privući uvjeri kako funkcionirate i s osobama suprotnog spola. To je ustvari najbolji dokaz da ste socijalizirana osoba koja žensko društvo nema samo u virtualnom svijetu.

4. Ograničite broj fotografija
Na svome profilu ne biste trebali imati više od 30 fotografija, tako da mudro izaberite one situacije u kojima se želite pokazati i tako otkriti nešto o sebi. Zašto samo 30? Zato da ne biste ispali geek koji cijelo slobodno vrijeme 'visi' na Facebooku.

Hrvati sve više dogovaraju seks preko interneta

5. Pazite što ćete napisati u svoj status
Najčešća greška koju mnogi slobodnjaci rade upravo su statusi kojim otkrivaju jesu li u vezi ili ne. Sa statusom 'open relationship' ili 'otvorena veza' ne upućujete na osobu s kojom bi većina žena htjela započeti vezu. Najbolje je ne napisati ništa, jer tako ostavljate mjesta mašti.

Flertovati ili ne? Pitanje je sad!

6. Izbrišite sve negativne komentare o sebi
Ne želite da vas netko doživi u lošem izdanju. Ako na prošlom izlasku ekipi niste platili niti jednu rundu pića i neki prijatelji vam daju to do znanja na vašem 'zidu', izbrišite takve poruke i umilite im se putem privatnih poruka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju