Većina nas tijekom godine ne stigne uživati u opuštajućem štivu, no prilikom godišnjih odmora ne propuštamo se opustiti uz lagano štivo. Donosimo nekoliko prijedloga s kojim knjigama provesti ovo ljeto u našoj rubrici In je biti zadovoljna


Naporni radni dani su iza vas, pronašli ste savršeno mjesto za odmor. Plažu i hladovinu gdje ćete potpuno zaboraviti na probleme svakodnevice. No nedostaje vam društvo.

Knjiga je ljetni prijatelj koji će vas odvest upravo tamo gdje sami želite otići. Do potpune relaksacije. Zato je dobra stara knjiga, bez obzira na nove medije, ostala i dalje najpoželjnije društvo u svakoj prilici. Od knjiga za odmor, čitatelji najčešće biraju one najdeblje, s kojima mogu odugovlačiti i u njima uživati.

>> Još nemate badić? Mi ga imamo za vas!

'Za vrijeme godišnjih odmora ljudi se okreću sebi, svojim vlastitim problemima, svom vlastitom rastu, osobnosti, zapravo okreću se unutra prema sebi, a manje prema van, a knjiga je upravo pravi taj vodič',kaže Ljiljana Sabljak, knjižničarka savjetnica.

Za vrijeme ljetnih mjeseci mijenja se čitateljska publika. Tada najviše čita inače zaposlena srednja dob koja se opušta uz romane, krimiće i ljubiće. Ukus čitača formiraju i mediji, a kod posuđivanja knjiga mijenjaju se trendovi. Prije se većinom čitala američka beletristika, a sad se čitatelji okreću europskim i domaćim autorima.

>> 5 trikova da vaš badić ostane kao nov

'Ako je istina da svaka od nas ima svoj faktor i da toliko pažnje posvećujemo adekvatnoj kremi, smatram da možda i svaka osoba ima svoj tip knjige i da je stvarno zgodno pitati se tko smo što želimo, kakav nam je karakter ne bismo li pronašli savršenu literaturu za plažu', kaže spisateljica Aleksandra Orlić.

Više u  In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju