Kampanjom pod sloganom 'Oni ih nazivaju raznim imenima. Vi nazovite 060 90 04!' koja je trajala od rujna prikupljeno je 40.000 kuna za pomoć Autonomnoj ženskoj kući Zagreb kojoj nakon 20 godina rada prijeti zatvaranje

Od rujna ove godine zajedničkom je kampanjom Avona Hrvatska i Autonomne ženske kuće Zagreb, pod sloganom 'Oni ih nazivaju raznim imenima. Vi nazovite 060 90 04!' prikupljeno 40.000 kuna za spašavanje AŽKZ-a od zatvaranja.

Dodatnih 50.000 kuna donirala je tvrtka Avon predstavnicama Autonomne ženske kuće Zagreb povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Donaciju je aktivistici AŽKZ-a Nevi Tölle uručila Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

'Tvrtka Avon poznata je po svom angažmanu pomoći ženama i u tom duhu je ostvarena suradnja s Autonomnom ženskom kućom Zagreb. Naime, prepoznali smo Kuću kao ključnog subjekta za sprječavanje i ublažavanje posljedica nasilja nad ženama u Hrvatskoj pa mi je iznimno drago što danas mogu uručiti ovu donaciju jer ona predstavlja nadu u kršenje tabua ovakve vrste nasilja te doprinos suzbijanju nasilja nad ženama u cjelini', rekla je Lucija Josipović.

>> 13 osobina obiteljskog zlostavljača

>> VIDEO: Čak 83 posto žena u Hrvatskoj nikada ne prijavi nasilje

'Zahvalna sam Avonu što je prepoznao Autonomnu žensku kuću Zagreb kao važnog partnera u borbi protiv nasilja nad ženama. Ono se nikako ne bi smjelo smatrati isključivo privatnim problemom žena, nego i problemom društva u cjelini. Sredstva koja smo prikupili zahvaljujući ovoj kampanji pomoći će nam da podignemo razinu osviještenosti javnosti o nasilju nad ženama, a ujedno i pomognemo svim ženama kojima je to zaista potrebno', izjavila je Neva Tölle, aktivistica Autonomne ženske kuće Zagreb.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju