Dobra organizacije je pola posla, a kad se organizirate tako uštedite dragocjeno vrijeme koje možete iskoristiti za uživanje, možete se smatrati uspješnima. Pomažemo vam u rješavanju tog zahtjevnog zadatka!

Uštedite 10 minuta!

1. Perite kosu svaki drugi ili još bolje svaki treći dan. Uštedjet ćete vrijeme prilikom tuširanja, a zahvaljujući šamponima za suho pranje, običnom dječjem puderu ili praškom za pecivo nitko neće primijetiti. Svakodnevnim pranjem kose uništavamo prirodnu zaštitu vlasi, što je loše za kosu.

2. Svakodnevno trošite nekoliko minuta u potrazi za mobitelom, ključevima od stana ili automobila ili papričem s brojem telefona za koji znate da ste ga stavili 'negdje' u novčanik. Dobra organizacija i jedno mjesto na kojem držite ključeve i mobitel dnevno će vam uštedjeti i do 10 minuta vremena koje bi inače potrošili na potragu za stvarima.

>> Jeftini i djelotvorni trikovi za ljepotu

>> 3 praktična savjeta za mirisan dom

3. Uredite svoj kompjutor, važne foldere imenujte, razvrstajte fotografije i označite omiljene stranice koje svakodnevno posjećujete. Svaka minuta je dragocjena pogotovo kad vam 'odmah' treba fotografija s prošlogodišnjeg ljetovanja.

4. Pazite kada zovete koga. Postoje osobe iz vašeg privatnog ili poslovnog života koji vole voditi duge razgovore i teško je prekinuti razgovor. Zovite ih pred kraj radnog dana kada ste obavili većinu poslova i spremate se otići kući. Rečenicom 'baš se spremam otići' lakše ćete prekinuti razgovor.

5. Prije javljanja na telefon provjerite tko vas zove. Ukoliko je šef naravno da ćete se javiti, no zove li vaš osobni bankar ili mama koja je vaš broj okrenula već peti put taj dan, jednostavno odgodite poziv i javite se kasnije.

Uštedite 20 minuta!

1. Jasno vam je da će vas reklame za vrijeme omiljene serije izludjeti i usput vam oduzeti dragocjeno vrijeme. Napravite plan i za vrijeme reklama objesite rublje, složite posuđe u perilicu ili nazovite mamu.

2. Iskoristite pauzu na poslu za odlazak u ljekarnu ili kemijsku čistionicu. Obavit ćete zadatke, uštedjeti vrijeme i spasiti se besciljnog lutanja po trgovinama u potrazi za nečim što vam uopće nije potrebno.

3. Žena u prosjeku potroši 45 minuta na pripremu ručka ili večere te pospremanje stola i posuđa. Dodajte tome još 20 minuta koje ćete provesti za stolom i jasno vam je gdje je nestalo sat i pol vašeg vremena. Uključite ukućane u pripremu obroka i provedite više vremena za stolom u ugodnom druženju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju