Ljeto je pravo vrijeme da se opustite uz dobru i intrigantnu knjigu. Tajni dnevnici Anne Boleyn i Marije Antoanete su idealno ljetno štivo koje će vas vratiti u vrijeme kada su kraljice zavodile, spletkarile i vladale dvorovima i državama

Godišnji odmor je idealno vrijeme da napravite sve ono što niste stigli tijekom godine, a tu spada i čitanje. Iskoristite ljetna popodneva i prepustite se maštanju u hladu. Darujemo vam dva vruća naslova koji će vas oduševiti!

'Tajni dnevnik Anne Boleyn'

Kad u ruke mlade engleske kraljice Elizabete I. dođe tajni dnevnik Anne Boleyn, druge od šest supruga njezina oca Henrika VIII., ona otkriva mnogo toga o silno oklevetanoj majci koju nikad nije upoznala.

A saznavši pritom istinu o svom razbludnom, despotskom ocu Henriku VIII., zaklinje se da se nikad neće prepustiti nijednom muškarcu. No taj je zavjet ne sprječava Elizabetu da održava vatrenu ljubavnu vezu s učiteljem jahanja Robinom Dudleyjem – opisanu s gotovo šokantnom iskrenošću – jednako kao i Anneini tajni sastanci s veoma upornim i pohotnim Henrikom.

Spajajući pozornost točnosti podataka jedne povjesničarke s vještim pripovijedanjem jedne spisateljice, Robin Maxwell uvjerljivo isprepleće opise života na dvoru i portrete stvarnih ljudi u žestoku i uzbudljivu priču. Robin Maxwell nudi savršenu inačicu raskalašenog i razigranog vremena prepunog požude, izdaje, ljubavi i umorstava.

'Tajni dnevnik Marije Antoanete'

U romanu 'Tajni dnevnik Marije Antoanete' Carolly Erickson dočarava sudbinu Marije Antoanete i otkriva svaku pojedinost kraljičina izuzetnog života, bremenitog događajima od njezinih mladenačkih godina, kad je počela voditi dnevnik, do posljednjeg dana, 16. listopada 1793. dok je čekala krvavi susret sa smrću pred bučnom svjetinom u Parizu.

Marija Antoaneta je s četrnaest godina, iz političkih razloga, prepuštena braku s francuskim prestolonasljednikom. U braku ne nalazi sigurnost: mladi je kralj čudak koji nikako da odraste i brak neće biti konzumiran čak sedam godina.
Krhka bračna fasada natjerat će kraljicu da utočište potraži u skupim zabavama, modi i tajnoj ljubavnoj vezi sa švedskim diplomatom Fersenom. No kad kotač povijesti krene nizbrdo, kraljevski će par doživjeti tragičnu sudbinu.

Zadovoljna i Mozaik knjiga daruju po 3 knjige 'Tajni dnevnik Anne Boleyn' Ani Šeniji, Heleni Obućini i Sanji Buđa, a 'Tajni dnevnik Marije Antoanete' Tatjani Žeravici, Marini Bulić i Anamariji Jakić. Dobitnici 20 bookmarkera s ilustracijama bit će obavješteni na mail adresu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju