Priroda se probudila, drveće i biljke pupaju i cvjetaju, novi se život rađa. Simboli Uskrsa poput jaja, pilića i zečeva ujedno su i simboli proljeća te znakovi novog života. Kako bi bilo da umjesto blagdanskog okupljanja oko stola u zatvorenom, spremite dekice i košare napunite hranom te ovaj Uskrs proslavite u prirodi?

Dolaskom sunčanih i toplih dana rijetko će koja obitelj odoljeti boravku u prirodi sa svojom djecom. Uz to, nakon duge zime, kratkih dana i boravka u zatvorenim prostorima, svi smo u proljeće željni aktivnosti i boravka na otvorenom.

>> Kako dekorirati blagdanski stol?

>> Jednostavno i šareno: Uskršnja košarica prepuna zabave
Pri blagdanskim okupljanjima djeca nemaju previše interesa za višesatni boravak za stolom te za prejedanje u društvu odraslih koji raspravljaju o stvarima koje ne razumiju.

Za njih će ovakvo okupljanje u prirodi dati blagdanu novu dimenziju. Ima li što bolje od piknika ili pripreme roštilja na kakvoj livadi, brežuljku, uz rijeku ili pak u vlastitom vrtu? Cijela atmosfera i razigano okupljanje na dekici ili oko vatre takvom će doživljaju i obroku dati posebnu notu.

Sve o pripremama za uskršnji piknik pročitajte na blogu Kuharica za djecu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju