Neugodni mirisi prisutni su u svakom domu, a uzrokuju ih različite situacije ili predmeti. No prikrivanje istih je puno gore od samog smrada što bi bilo isto kao da stavite parfem nakon dva sata trčanja. Rješenje mirisnog i svježeg doma leži u otklanjanju uzroka!

Istraživanja su pokazala kako najgori i najneugodniji mirisi dolaze upravo iz kuhinje.

Top 5 najgorih neugodnih mirisa:
1. Kanta za smeće
2. Kućni ljubimci
3. Pelene
4. Dim cigareta
5. Pokvareno mlijeko

S obzirom da redovitim pražnjenjem kante za smeće najgori problem je riješen donosimo nekoliko jednostavnih trikova kojima se možete riješiti i ostalih neugodnih mirisa.

1. Kućni ljubimci

- Ispraznite i očistite kutiju za pijesak i u nju ulijte malo bijelog octa i sode bikarbone. Kada se mješavina zapjeni dodajte malo vode i dobro promiješajte. Ostavite da odstoji nekoliko sati pa dodajte još vode i dobro četkom ili spužvom operite kutiju. Na kraju isperite toplom vodom i prije nego što stavite pijesak posipajte malo sode bikarbone po dnu kutije.

- Kako bi se riješili  neugodnog mirisa psećeg krzna pomiješajte četvrtinu tripostotnog hidrogen peroksida i četvrtinu šalice sode bikarbone i čajnu žličicu blagog sredstva za pranje suđa. Mješavinu dobro utrljajte u dlaku vašeg ljubimca izbjegavajući oči i uši, a na kraju ga dobro isperite.

2. Kućanski aparati
Frižider i mikrovalna pećnica mogu poprimiti vrlo neugodne mirise

- Komad vate natopite ekstraktom limuna, naranče, peperminta ili vanilije i stavite ga u staklenku. Izbušite nekoliko rupica na poklopcu i stavite da stoji u frižideru ne dodirujući hranu.

- Dvije žličice cimeta ili sode bikarbone pomiješajte s šalicom vode i stavite u mikrovalnu na dvije do tri minute.

3. Smrdljiva odjeća
- Nakon uobičajenog pranja čarape namočite u mješavini šalice bijelog octa u oko tri litre vode i postite da tako odstoji oko pola sata. Nakon toga dobro ih iscijedite i bez ispiranja stavite da se suše.

- Radnu ili odjeću s treninga operite u mašini te u ciklusu ispiranja dodajte poja šalice sode bikarbone ili bijelog octa.

>> Trikovima protiv neugodnih mirisa tijela

4. Cigarete
- Smrad i dim od cigarete možete ublažiti uz pomoć sode bikarbone i aktivnog ugljena. Postavite po prostoriji male zdjelice u koje ste stavili sodu ili ugljen što će apsorbirati neugodne mirise i osvježiti prostoriju.

- Pepeljaru napunite mirisnim pijeskom za mačke. On će neutralizirati miris opušaka i olakšati vam održavanje pepeljare.

- Nakon što ste se riješili dima po hladnoj žarulji poprskajte omiljeni parfem. Nakon što upalite svjetlo te kad se žarulja zagrije prostorijiom će se proširiti ugodan miris.