Sezona je školskih izleta, od jednodnevnih do malih maturalaca, a svim roditeljima donose brigu – kako to platiti

Sezona je školskih izleta, od jednodnevnih do malih maturalaca, a svim roditeljima donose brigu – kako to platiti. Naime, čak i najjeftiniji u krugu od stotinjak kilometara od prebivališta stoje oko 150 kuna pa na više: 250 za Plitvice, 300 za Istru. Za roditelje je to uvijek gotovo dvostruko.

'Bez obzira na to što im je najavljen ručak, uvijek im morate dati poneki sendvič, grickalice, bombončić isokove. Sve će to stajati barem stotinu kuna' kaže majka osnovnoškolca iz Zagreba.

>> Djeca poligloti: Dajte im da uče jezike od malena!

Dodate li tomu novac za obnovu bona za mobitel, od 35 do 50 kuna da se učenik može javiti kući i ponešto za džeparac, 100 kuna, već imate 250 kuna dodatnog troška. Pomnožimo li to s dvoje djece, to je 500 kuna, a da cijenu izleta nismo ni uračunali.

Vrlo često dogodit će se da djeca vrate netaknute sendviče koji poslije cjelodnevna gnječenja u torbi više nisu nizašto, no kako ih poslati na izlet bez dodatne hrane kada sva djeca nose nešto i čim sjednu u autobus, navale na grickalice.

Majka zagrebačkog učenika koja nas je upozorila na ovaj problem zapitala je može li se jasno definirati meni kako ne bi djecu pretrpavali, a roditelji i dodatno trošili. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju