Jučer na zadarskom Forumu završila je kulturna manifestacija 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru', koju su organizirali Veleposlanstvo Države Izrael, grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra. Prepuno gledalište zadarskog Foruma

Zadnja večer bogatog kulturno-zabavnog tjedna kulminirala je nastupom svjetske zvijezde, mentalista i čitača misli Liora Sucharda, koji je svojim nadnaravnim sposobnostima pokazao kako zna što Zadranke, Zadrani i njihovi gosti misle čak prije nego što su oni sami postali svjesni svojih razmišljanja.

>> Jeste li spremne da mentalist Lior Suchard pročita vaše misli?

Zadar je pokazao da ima zahtjevnu publiku koja zna cijeniti i prepoznati kvalitetan program te isti nagraditi pljeskom i punim gledalištem, jer se svaki dan tražio stolac više. Brojni vrhunski izraelski umjetnici poput ansambla Yamma, koji je otvorio prvi dan festivala 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru', plesača plesnog centra Suzan Dellal koji su izveli kazališnu predstavu 'Rooster' nastalu u koprodukciji s koreografom Barakom Marshallom te gudačkog kvarteta Dafna, čiji su članovi ujedno i pripadnici Izraelske filharmonije, obogatili su kulturnu ponudu grada Zadra.

>> Čarobno izraelsko ljeto: Glazba i ples očarali Zadar!

>> Kupaći kostimi koje bismo voljeli vidjeti na našim plažama

Odlična atmosfera za cijelo vrijeme trajanja festivala od 12 do 19. srpnja u Zadru te kemija koja se razvila između gledatelja i izraelskih gostiju, još jednom je potvrdila činjenicu kako 'kultura ne poznaje granice' te oduševila idejnog začetnika ovog projekta, veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj, Yosefa Amrania.

Zadnjeg dana festivala 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' publiku je, svojim trikovima, zabavljao nevjerojatni Lior Suchard te je potvrdio svoj svjetski poznati status, koji ima kod Hollywoodskih zvijezda poput Jerry Seinfelda, Renee Zellweger, Kim Kardashian, Jay Lenoa, Davida Lettermana i mnogih drugih.

Jučer na Forumu, Lior je Zadranima pogodio njihove prve ljubavi, zamišljene brojeve te mnoge druge zanimljivosti na sveopće zaprepaštenje publike.

'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' završila je za ovu godinu, a već sljedeće godine Hrvati će moći uživati u izraelskoj kulturi u nekom drugom gradu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju