Svečanim otvorenjem Zadrani i njihovi gosti upoznali su čaroliju Izraela u pravom smislu riječi. Zasigurno jedna od najatraktivnijih kulturnih i zabavnih manifestacija ovo ljeto počela je pod nazivom 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru'

Skupina izraelskih talentiranih umjetnika zabavljat će Zadrane i njihove goste od 12. do 19. srpnja na zadarskom Forumu i na ostalim lokacijama.

Otvorenje su svojim govorima uveličali glavni inicijator i pokretač ovog iznimno značajnog kulturnog projekta, veleposlanik Države Izrael NJ.E. Yosef Amrani te gradonačelnik grada Zadra, Zvonimir Vrančić kao suorganizator. Svečanom otvorenju prisustvovali su i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić kao i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš.

>> Čarobno ljeto u Zadru: Kupaći kostimi s daškom Izraela

U sam događaj publiku su uveli popularni Zadrani, voditelji Doris Pinčić i Duško Modrinić, koji su istakli kako će u bogatom programu ove manifestacije, koja će ujedno upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj grada Zadra, svatko moći pronaći nešto za sebe.

U sklopu svečanog otvorenja, manekenke su najavile modne revije kupaćih kostima izraelskih brandova Gottex i Gideon Oberson, a cjelokupni modni show održat će se u subotu i u ponedjeljak na Forumu. Kako je kreativna direktorica branda Gottex, Molly Gard osvojila prvu nagradu prestižne modne kuće Chloe, šareni modeli ljetnih kupaćih kostima i modnih dodataka, koje ćete imati priliku vidjeti na nadolazećim modnim revijama, zasigurno će oduševiti sve prisutne.

Nakon službenog dijela svečanog otvorenja kulturne manifestacije 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' nastupio je ansambl Yamma i njihova pjevačica Talyi Solan. Ansambl je poznat po specifičnom zvuku s korijenima istočno-europske, balkanske, sefardske i jemenitske glazbe. Zadrani i njihovi gosti uživali su u nastupu te su se oduševili vokalnim sposobnostima pjevačice Talyie Solan, koja se smatra pravim osvježenjem na izraelskoj world music sceni.

Već sutra moći će se uživati u jazz-klezmer ritmu sastava Aprops.art pod zadarskim zvjezdanim nebom. Izraelski folklorni ansambl Mehola oduševit će ljubitelje tradicionalnih folklornih plesova, a uz suvremeni ples s elementima hip hopa i brakedancea uživat ćete gledajući plesnu skupinu Sheketak. Predstava 'Rooster' poznatog američkog koreografa Baraka Marshalla bit će nezaobilazni scenski događaj svih ljubitelja kazališnih umijeća. Ni poklonici klasične glazbe neće biti zanemareni, uveseljavat će ih gudački kvartet Dafna čiji su članovi ujedno i članovi Izraelske filharmonije.

Ukoliko volite kušati različite kulinarske specijalitete, poznati chefe Ziv Shelef na zadarskom će Forumu pripremati izraelske specijalitete. Filmsko platno uz otvoreno nebo te brojne atraktivne naslove izraelske kinematografije bit će, također, neizostavni dio ove ljetne manifestacije.

Najhrabrijima iz publike, istaknuo je Duško Modrinić, poznati mentalist Lior Suchard pročitati će skrivene misli.

'Ne propustite priliku upoznati izraelsku kulturu u ozračju jednog od najljepših dalmatinskih gradova. Pridružite se ostalim gostima, a i samim domaćinima, željnima kulture, zabave i ugodne atmosfere te uživajte u iznimno zanimljivom programu koji čini glavni događaj ovoga ljeta', poručuju organizator i suorganizatori ovog iznimnog događaja.

Saznajte više na Facebook profilu i stranici Veleposlanstva Države Izrael.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju