Zadržati svježinu i ugodan miris u svom brzom ljepotanu nije nimalo lak posao, pogotovo kada živa na termometru pokazuje iznad 35 stupnjeva, a vi se spremate put juga i čeka vas duga sparna vožnja. S nekoliko nekonvencionalnih i uz to jeftinih trikova mogli biste se za volanom osjećati kao u vlastitiom boravku

Prenamjenite mirisnu sol za kupanje
Naspite nekoliko žlica mirisne soli za kupanje u cjedilo za čaj te ga pospremite u pretinac. Na ovaj način će vas svaki puta kada posegnete za auto kartom obasuti val svježine iz inače zagušenog pretinca.

>> Kako očistiti vjetrobransko staklo od insekata?

>> 3 neobična trika za pranje automobila

Napravite sami svoju mirisnu svijeću
Miris vašeg doma možete ponijeti i na putovanje. Svoju omiljenu mirisnu svijeću usitnite i pomiješajte s listićima lavande i nekoliko klinčića te pospremite u staklenku. Ne zaboravite na poklopcu napraviti nekoliko rupica kroz koje će se miris širiti. Posudu držite u blizini kako biste svako malo tokom vožnje osjetili omiljeni miris.

Začinsko bilje protiv neugodnih mirisa
Umjesto u tanjur grančice bosiljka i ružmarina stavite na stražnje sjedalo svog automobila. Svježe bilje zamotajte u novinski papir i ostavite da se posuši tokom vožnje. Nekoliko puta otvorite prozore kako bi miris bilja otjerao neugodne mirise.

Shake od limuna i eteričnog ulja za dugu svježinu
Iscijedite limun u staklenu bočicu te dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, dobro protresite i pokapajte po tepisima. Bočicu čuvajte pa isto ponovite kada miris ishlapi. Na ovaj način svježina u autu će potrajati čitav vaš godišnji odmor, a ljetna avantura je zajamčena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju