Edukativno-poticajna igra za djecu od 0-3 godine je prvi sistematski i strukturirani program na hrvatskom jeziku unutar kojega su vježbe za razvoj jezika, motorike i osjetila, posebice vida i sluha, prilagođene uzrastu beba i male djece

Epo-igra će se održavati u formi tjednih radionica s posebnim programom za svaku dob. Na radionicama koje traju čitavu školsku godinu prisustvuju i roditelji ili bake, djedovi, i ‘tete-čuvalice’, a kako bi se postigla grupna dinamika i osigurao individualni pristup svakom djetetu, grupe se sastoje od 4 do 8 djece.

Autorica programa, koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj, je Petra Pompe Mandarić, a nastao je kombinacijom proučavanja inozemnih metoda poticaja male djece kao i osobnog iskustva u segmentu razvoja ljudskog potencijala, kako odraslih tako i djece.

Djeci se ciljano nude teme i podražaji u formi hrvatskog jezika u usmenoj i pismenoj formi, četiri strana jezika - engleski, njemački, francuski i talijanski, komunikacije uz pomoć glume, znakovnog jezika i govora tijela, ritma, melodije, plesa i pokreta, dodira, masaže i gimnastike za bebe - sve to u razvojnoj fazi kada mozak prirodno najlakše i najbrže pozitivno reagira na podražaje i prilagođava svoj rast i razvoj istim.

Navedeni poticaji nisu primjenjivi za svu djecu u dobi od 0 do 3 godine već se primjenjuju u određenoj dobi djeteta.

Primjerice, za bebe do godine dana program uključuje poticaj puzanja, gimnastiku i masažu za bebe, svijest o vremenu i prostoru i znakovni jezik, dok je za jednogodišnjake naglasak na koordinaciji pokreta, ritmu, ranoj verbalnoj komunikaciji, doživljaja radnje kroz glumu i govor tijela te usporedbe hrvatskog jezika s četiri strana jezika - engleskim, njemačkim, francuskim i talijanskim.

Program vode visoko obrazovane i motivirane osobe izrazito senzibilizirane za moderan edukativno-poticajni pristup,a rezultati su vidljivi odmah s obzirom da djeca uče uz igru upijajući znanje u dinamičnoj, vedroj i veseloj atmosferi.

Radionice traju tijekom cijele godine, a započinju 2. rujna. Program u rujnu je besplatan, a više informacija potražite na službenoj stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju