U zemlji u kojoj je kukanje nacionalni sport rijetki su oni koji će reći da su sretni i zadovoljni. Na nedavno provedenom istraživanju, Hrvati su zauzeli jedno prvo mjesto. Titula nije nimalo laskava. Službeno smo najpesimističniji narod regije

'To da kukamo to je dobro jer ljudi to kažu što misle i ne trpe muku u sebi, bolje nego da odjednom puknu i poubijaju slučajne prolaznike', rekao je Tarik Kulenović, psiholog i pisac.

Kako kaže jedan poznati splitski novinar nevjerojatno je kako uz ove more, Blanku Vlašić, najmodernije autoceste, Olivera Dragojevića i sve pozitvne stvari možemo uopće razmišljati pesimistično. No čini se takvi smo mi Hrvati.

'Upravo u tom kreativnom dijelu nalaženja razloga zbog čega smo nesretni tu smo mi majstori', tvrdi Tatjana Divjak, life coach.

Gdje je izvor naših frustracija? Jesmo li pohlepni, ne znamo cijeniti ono što imamo, zašto želimo kruha pored pogače zapitao se novinar emisije Provjereno Mato Barišić.

 Kao tranzicijska zemlja, Hrvatska se često uspoređuje s onima na Zapadu. Kako je susjedova trava redovito zelenija, teško je ne pasti u depresiju. Osobito kada pojam sreće mnogi od nas još uvijek usko povezuju s materijalnim!

Sreća ne dolazi sama, tvrdi Tatjana Divjak. Stoga je najvažnije - pokrenuti se! Nesretnik od rođenja, za nju je pojam koji samo djelomice ima veze sa stvarnošću!

Za sreću je potrebno vrlo malo. Dovoljno je zapamtiti i držati se sljedeća tri koraka:

Broj 1.
Ujutro kad se probudite zahvalite na onom što imate

Broj 2.
Isključite one koji vas pune pesimizmom i negativnošću

Broj 3.
Budite aktivni i poduzetni

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju