Dolazak bebe na svijet je magičan trenutak za svaku majku. Mama Sara dopustila je snimanje jednog o najintimnijih trenutaka u životu ekipi emisije Provjereno

Sara ima 25 godina. Njoj je ovo drugi porođaj, a tati Damjanu prvi kojem prisustvuje. Od nervoze nije mogao govoriti. Iznijela je punu trudnoću, devet mjeseci je iza nje.

Od devet ujutro do 17 i 30 svi su bili na iglama. Nakon 5 sati slabih prirodnih trudova, sestra Sabina je Sari dala drip, sredstvo koje pojačava trudove. Sara se odlučila za porođaj na stolčiću u kojem je položaj žene najprirodniji i time sve olakšava i mami i bebi.

>> 25 stvari koje morate napraviti prije nego rodite

>> 10 briga koje ima svaka trudnica

Za takav porođaj trudnoća mora biti savršena. Porođaj na stolčiću vode i obavljaju isključivo primalje ako ne dođe do komplikacija.

Kada su se trudovi pojačali, Sara je od bolova držala zatvorene oči, a Damjan je hrabro trpio stiskanje ruke. Najvažnije je, kaže sestra Sabina, da rodilje slušaju i budu disciplinirane. Sara je bila i više nego disciplinirana. Nakon gotovo osam sati što čekanja, što bolova, na svijet je došla mala Katia.Teška 3 kilograma i 400 grama , a duga 51 centimetar!

'Dok te drži taj trud, ne mogu tu bol opisati. Boli, neugodno je, ali izdržljivo koliko toliko. Ja iskreno ne znam kako bih ja da tako moram 10 sati. Ja mislim da bi počela histerizirati i plakati', kaže Sara.

Tata u šoku

Tata Damjan bio je u šoku. Sav se tresao od uzbuđenja držeći prvi put u rukama svoju kćerkicu. Dva dana poslije, Sara nije mogla skinuti pogled s nje, a jedina želja joj je bila da dođu kući.

Baš poput porođaja i vrijeme izlaska iz bolnice bilo je apsolutno savršeno. Točno tri dana nakon rođenja stigle su kući, a tamo je Katiju čekala i seka -trogodišnja Emma.

'Porođaj je šok, bar za mene. Ali kad sam je ugledao, malu curicu. To je kao zaljubljenost, tako neki osjećaj, leptirići', rekao je tata Damjan pred kamerama emisije Provjereno.

Damjan srećom radi u obiteljskoj tvrtki pa će ostati pomagati hrabroj mami kod kuće još koji dan. Mijenjanje pelena i hranjenje svakih nekoliko sati već je postala rutina.

U Hrvatskoj se na godinu rodi oko 40 tisuća beba. Katia je jedna od njih. Za razliku od mnogih drugih, Sarin porođaj je bio savršen, baš kao i trenutak kada su mama i tata prvi put ugledali svoju malu Katiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju