Djeca zaslužuju samo najbolje, a ukoliko im to iz nekog razloga ne mogu pružiti biološki roditelji tu su SOS majke i tete koje pomažu oko zadaće, kuhaju, paze i maze. Baš kao prave mame jer one to i jesu...

'Treba htjeti moći biti SOS majka', rekla je SOS teta Mira Božičević.

Žene koje rade u SOS selu Lekenik ne rade nemaju radno vrijeme, njihovo vrijeme traje cijeli dan, one su majke koje kuhaju, paze i maze.

Djeci su potrebni ljubav i pažnja, a u SOS selu Lekenik toga ima u velikim količinama, u to se uvjerila i ekipa emisije Provjereno.

Djeca koja borave u SOS selu znaju da se za njih brinu tete i svjesni su svojih bioloških roditelja. Oni su tu zbog nesretnih okolnosti, od roditelja ih je odvojila smrt ili loša skrb.

Zanemarivanje i zlostavljanje djece su nažalost u posljednje vrijeme najčešći uzroci zbog kojih djeca dolaze', rekla je pedagoška savjetnica Gordana Danijel.

Preko 400 SOS sela na 5 kontinenata zbrinjava veliki broj djece, Hrvatska ima 2 sela i dvjestotinjak djece, a na čelu svakog sela je SOS majka.

'SOS majka s djetetom prolazi sve faze odrastanja', pojasnila je Silvana Vidoš, SOS majka.

Stažiranje za SOS majke traje 24 mjeseca, 4 mjeseca školovanja i 20 mjeseci prakse.

Svi se slažu u jednom - najljepši trenuci su oni kada djeca počinju stjecat povjerenje u SOS mame i tete.

Djeci se pokušava osigurati osjećaj da žive u pravoj obitelji, zapravo gotovo pravoj jer su SOS očevi tek probni projekt koji je pokrenut u nekim zemljama...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju