Prije 140 milijuna godina dinosauri su šetali Istrom. Danas su živi i u Zagrebu. Riječ je o spektakularnoj predstavi 'Šetnja s dinosaurima' koja je počela u zagrebačkoj Areni

Svi koji u iduća četiri dana žele provesti dva sata u svijetu dinosaura trebaju izdvojiti 175 do 300 kuna za ulaznice. Iako su izumrli prije 65 milijuna godina, i iako ih nikada nismo vidjeli uživo, životi dinosaura i način na koji su nestali s lica zemlje fenomen su koji nas ne prestaje zanimati.

'Unutrašnjost dinosaura čini čelična i aluminijska konstrukcija, iznad su slojevi spužvi, neki od njih imaju i zračne jastuke koji se napušu da bi dinosauri izgledali lagani u pokretu. Kažem lagani iako neki od njih teže i dvije tone', rekla je Ally Cole, direktorica predstave koja se održava u zagrebačkoj Areni.

Dinosauri u stvarnoj veličini, koji se uvjerljivo kreću u prostoru, ostavljaju bez daha. No iza kompleksnog stroja nalaze se ljudi.

'S ovim mičemo glavu. Dalje je dio koji upravlja tijelom, može se dizati i spuštati, okretati, izvijati. I na kraju tu je upravljanje repom. Oko 36 pokreta dinosaura je moguće ostvariti na ovom uređaju', objasnio je voodo majstor Gavin Sainsbury.

Najveći dinosaur u koji boravi u Zagrebu je Brakisaurus. Bila je biljojed i opsjednuta hranom.

'Njezina prosječna visina je oko 9 metara', rekla je Ally Cole.

Najveću pozornost publike diljem svijeta privlači Tiranosaurus rex. Pred ovim krvoločnim mesožderom nijedan plijen nije imao šanse. Zanimljivo je da su američki znanstvenici dokazali da je upravo ozloglašeni T-Rex predak današnje kokoši.

U sklopu priredbe u Areni je izložena i beba T-Rexa koji najviše oduševljava djecu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju