Jedan od najvećih događaja kazališne jeseni u Zagrebu je gostovanje Beogradskog pozorišta 'Duško Radović' s hitovima 'Knjiga lutanja' i 'Buđenje proljeća'. Vodimo vas na ove hit predstave!

Ovogodišnju zagrebačku kazališnu jesen Trešnja je odlučila
uzburkati međunarodnim gostovanjem. Reputaciju ponajboljeg kazališta za djecu i mlade Duško Radović stekao je nekonvencionalnim kazališnim eksperimentima u kojima na scenu dovodi mlade, inovativne europske umjetnike te surađujući sa djecom svih uzrasta.

Pozorište Duško Radović obišlo je i skupilo nagrade na vodećim europskim i svjetskim festivalima, a nakon velike turneje u Japanu i Koreji dolaze i u Zagreb. Publici će predstaviti svoje najveće hitove 'Knjigu lutanja' i 'Buđenje
proljeća'

Predstavu 'Buđenje proljeća' u režiji Anje Suše, beogradski
su kritičari proglasili apsolutnim hitom koja je 'svojom svježinom, poetičnošću i iskrenošću, udahnula život umrtvljenom i sasušenom tijelu kazališnog Beograda.

'Buđenje proljeća' osuvremenjeno je,poetično i angažirano scensko tumačenje bezgranično inspirativnog, ekspresionističkog teksta Franza Vedekinda, mozaičke drame o odrastanju i otkrivanju seksualnosti.

U predstavi glumci izravno komuniciraju na sceni preko FACEBOOKA, sa zvučnika se emitira rasprava o značenjima predstave, krivici, odgovornosti i nadi.

Predstava je osvojila glavnu nagradu na najpoznatijem festivalu kazališta za djecu u Srbiji - TIBA festivalu. Predstava je namijenjena osjetljivoj populaciji adolescenata
osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Predstava 'Knjiga lutanja' u režiji Dalije Aćim, gostovanje je koje se nikako ne smije propustiti. Nakon gostovanja po dalekim azijskim zemljama, beogradski će plesni umjetnici tri puta izvesti ovaj nesvakidašnji plesni eksperiment, predstavu za najmlađe.

Tako će se u Trešnju dopremiti ogromni scenski balon, pun tehnoloških čuda koji kreiraju prostore neviđene scenske ljepote. Plesači se interaktivno s najmlađom publikom upuštaju u atraktivno scensko putovanje u potrazi za pravim prijateljstvom.

2x2 ulaznice za predstavu 'Buđenje proljeća' u petak 12. studenog u 20 sati dobili su Marina Gašparić i Dario Vojak  te za predstavu 'Knjiga lutanja' u nedjelju 14. studenog u 17 sati Gabriela Pavičić i Jasna Bittner.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju