Planirate li trudnoću sigurno razmišljate i o spolu djeteta. Iako je naravno najvažnije da beba bude zdrava te da trudnoća prođe u najboljem redu svaka mama ima svoje male skrivene želje

Ukoliko si želite djevojčicu postoji način, naravno to sve spada u kategoriju bapskih priča, no ovaj put su i znanstvenici potvrdili da ima nešto u tome.

Kombinacija zdrave hrane i pravovremenog seksualnog odnosa ključni su faktori za dobijanje ženskog djeteta.

Znanstvenici sa sveučilišta Maastricht u Nizozemskoj tvrde kako prehrana može utjecati na spol djeteta.

>> Trudnoća i porod bildaju mozak žene

>> Prosječan par vodi ljubav 104 puta dok ne začne bebu

Trik je u tome da treba izbjegavati hranu bogatu natrijem i kalijem kao što su krumpir, mesne prerađevine, kruh, peciva, školjke, dimljeni losos i masline. Umjesto toga bi trebalo povećati unos hrane bogate kalcijem i magnezijem, savjetuju stručnjaci.

Hrana koja sadrži velike količine kalcija uključuje špinat, bademe, zobenu kašu, brokulu, naranče i jogurt. Orasi, žitarice, smokve i grah su bogati magnezijem, a stavite li ih na svoj meni mogla bi vam se ispuniti želja da na svijet donesete malu djevojčicu.

U petogodišnjem istraživanju su sudjelovale 172 žene starosne dobi između 23 i 42 godine, a 80 posto žena iz te skupine rodilo je djevojčice.

Ukoliko je žensko dijete na vrhu vaše liste želja pomoći će vam i podatak da se kod parova koji su dobili curicu oplodnja dogodila izvan plodnih dana tj. nekoliko dana prije i poslije ovulacije.

Spermiji koji nose ženske gene su jači i dugotrajniji od onih koji nose muške gene, a koji su pak brži i kratkotrajniji. Stoga je potrebno izbjegavati seks u vrijeme ovulacije kada je spermij s muškim genom dominantniji.

'Rezultati su pokazali kako prehrana i vrijeme oplodnje mogu povećati šanse da dijete bude žensko', rekao je glasnogovornik sveučilišta koje je provelo istraživanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju