Kada utrošite veću količinu novca na ulaganje za dom, potrošite tisuće kuna u kućanske aparate, zanima li vas koliko će oni zapravo trajati?

Stručnjaci tvrde da je prosječno vrijeme trajanja perilice za rublje 12 godina. Točnije, mašine kojima je poklopac na vrhu u prosjeku 'žive' 12, a one koje se otvaraju sa strane, 11 godina. Perilici rublja bi produžili vijek ukoliko svoje rublje perete jednom u mjesec dana.

Prosječna standardna žarulja trajati će oko 1000 sati. Vaša nova peć morala bi potrajati 20 godina, tvrde stručnjaci. Ukoliko želite izbjeći skupe popravke, sami promijenite filtere, savjetuju.

>> Kućanski poslovi kao predigra

>> 25 stvari o kojima mašta svaka žena

'Životni vijek' madraca nije ograničen, stručnjaci se slažu da traje do trenutka do kojeg je vama ugodan. Ukoliko se pojave bilo kakvi problemi sa spavanjem i bolovi nakon noći provedenih na madracu, vrijeme je da potražite novi.

Perilica za posuđe, ukoliko njome pravilno rukujete, trebala bi izdržati punih 13 godina. Stručnjaci savjetuju da je ne ostavljate bez posla dulje od mjesec dana jer bi, pri novom pranju, mogli imati problema s pokretanjem motora.

Desetak godina prosječno je vrijeme trajanja bojlera. Vodootporna izolacija trebala bi izdržati tri godine. Električni štednjak služit će vam u prosjeku 16, a plinski 13 godina.

Pećnica će u prosjeku potrajati 20 godina. Fasada kuće trebala bi izdržati između šest do deset godina. Iako, njezin rok trajanja ovisi o klimatskim uvjetima u kojima živite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju