Jedna od želja svojstvenih svim ljudima jest da pronađu sreću. No krije li se ona u traženju ili prihvaćanju? Je li sreća ono što nam poručuju nasmiješena lica s reklama, ili ona u sebi obuhvaća život u svoj njegovoj šarolikosti – i ono što smatramo sjajnim životnim trenucima, ali i sve ono što se krije u mraku?

Je li izlaz u instant rješenjima i vanjskim blagodatima ili u odvažnosti potpunog prihvaćanja sebe?

Nakon uspješnice 'Unutarnji kompas', Tomica Šćavina, u 'Koordinatama sreće' nastavlja razotkrivati život u njegovim najzanimljivijim aspektima i iscrtavati niti vodilje za sve one spremne za istraživanje unutarnjeg svemira.

Iracionalna krivnja, Strah od uspjeha, Otrov zvan zavist, Mudrost prihvaćanja, Ljubav prema sebi, Tragom užitka, U skladu s tijelom, Zamka self-helpa, samo su neki od naslova pitkih eseja u kojima Šćavina rasvijetljava zbrku oko pojma sreće i svega onoga što nam stoji na putu do nje. Uči nas da su i sva 'loša' stanja i emocije sastavni dio života te da gotovo uvijek u sebi kriju neprocjenjivo blago.

Njezini eseji i istinite priče ljudi koji su, kao i svi, tražili sreću, svim odvažnim pustolovima pružaju alate za detekciju životnih zapleta, a interaktivna pitanja i pozivi na promišljanje utiru put osobnom rastu i slobodi.

'U 'Koordinatama sreće' nećete pronaći točne upute: zemljopisna širina X stupnjeva, dužina Y stupnjeva. Ne vjerujem u takve upute. Umjesto toga, pronaći ćete alat za istraživanje vlastitih koordinata. Vjerujem da će vam taj alat na vašem unutarnjem putovanju biti od velike koristi, čak i ako krenete od nultog meridijana', kaže Šćavina.

Tomica Šćavina popularna je psihologinja, kolumnistica i autorica. Posvetila se psihološkom radu u području osobnog razvoja unutar kojeg vodi i Terapiju pisanjem. Godine 2009. objavljena joj je zbirka kolumni i članaka 'Unutarnji kompas', a 2011. objavljen joj je i prvi roman 'Brod za Lajku'. Njena treća knjiga 'Koordinate sreće' nova je knjiga eseja i članaka koje je objavila u periodu od 2009. do 2012. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju