Nespresso se obvezao da će do kraja godine sve kapsule biti izrađene od recikliranog aluminija, a uz pomoć domaćih ilustratorica podiže svijest o brizi za okoliš.

Globalni brand Nespresso, koji je krajem siječnja u zagrebačkoj Ilici otvorio vrata još jednog boutiquea, a poznat je po premium kavi u kapsulama i poslovanju usmjerenom ka održivom razvoju, najavio je početak Recycling inicijative u Hrvatskoj.

Uz poruku Doing is everything, Nespresso poziva ljubitelje vrhunske kave da se pridruže akciji recikliranja kapsula nakon uživanja u omiljenom napitku i tako pridonesu ostvarenju cilja koji je postavljen za kraj 2021. godine, a to je da svaka Nespresso kapsula bude izrađena od recikliranog aluminija.

PR PR (Foto: PR)

Sljedeći put kada budete kupovali novu dozu ovog premium eliksira za život, zatražite posebnu vrećicu koja je predviđena za odlaganje iskorištenih kapsula Nespresso kave. Kada ju popunite, kapsule ubacite u automat koji se nalazi u posebnom Life recycling kutku u Nespresso boutiqueu u Ilici. Ovisno o tome koliko ste kapsula ubacili, na ekranu će se prikazati informacije o doprinosu koji ste time dali očuvanju okoliša i što će se recikliranjem odloženih kapsula izraditi.

Pohranivši jedinstvene arome mljevene kave u posebno dizajnirane kapsule, Nespresso se pobrinuo da svaka šalica kave ima pozitivan utjecaj na okoliš. Naime, kapsule u kojima dolazi Nespresso kava izrađene su od aluminija koji se može reciklirati beskrajno mnogo puta, a istrošeni talog uvijek možete prenamijeniti u kompost za regeneraciju tla ili biomasu. Na taj način u isto vrijeme moguće je opušteno piti kavu vrhunske kvalitete i usredotočeno brinuti za okoliš.

PR PR (Foto: PR)

- Svako zrno koje će dospjeti u Nespresso šalicu kave biramo pažljivo i znamo da je došlo iz provjerenih, odgovornih izvora pa volimo reći da je svaka od tih šalica čuvar nečega nama dragocjenog. A o onome što je dragocjeno u pravilu se brine. Baš zato, za nas briga o kvaliteti kave znači i brigu o njezinom podrijetlu, dobrobiti uzgajivača, kao i brigu o okolišu. Vjerujemo da je sve to povezano, te da svojim izborima utječemo na okolinu u kojoj se nalazimo. Baš zato želimo još jednom poručiti: Doing is everything. Svaka kapsula ima potencijal da postane druga kapsula ili nešto sasvim drugo i kreativno, ali samo ako ju recikliramo. Zašto to ne bismo učinili? Od nas zahtjeva malo, a prirodi znači puno. – izjavila je Bojana Guteša, regionalna direktorica marketinga za brand Nespresso.

PR PR (Foto: PR)

Kako bi nam približio ideju recikliranja, Nespresso je pozvao umjetnice Maju Beus, Teu Jurišić, Mateju Kovač, Maju Milocanovich i Laru Žigić da svojim ilustracijama povežu umijeće pripreme i uživanja u vrhunskoj šalici kave s umijećem brige o prirodi. Njihovi radovi bit će izloženi u Nespresso boutiqueu u Ilici 19 u Zagrebu.

Osim što odabirom Nespresso kave možete sudjelovati u akciji recikliranja, okoliš možete zaštititi na još jedan način. Jeste li znali da je Nespresso pionir koncepta dozirane kave? Izumivši ovaj sistem precizne potrošnje, Nespresso daje priliku da svoj omiljeni jutarnji napitak pripremite pomoću točno određene količine tople vode i kave te da na taj način koristite samo ono što je zaista potrebno, ni više, ni manje.

PR PR (Foto: PR)

Ova jedinstvena, a revolucionarna ideja promijenila je način na koji se kava konzumira diljem svijeta, uz smanjenu emisiju CO2 u atmosferu.

Zašto s brigom o okolišu ne biste započeli već danas?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju