GHREI je naziv hrvatskog brenda prirodne kozmetike koju su osmislile mama Jasmina Storjak i kći Victoria Princich. Istinske su zaljubljenice u zdravi način života, pa tako u prehrani koriste sve što u svom nazivlju ima pridjev prirodno, domaće, sa sela, od OPG-a.

Galerija GHREI GHREI GHREI +2 GHREI

S njegom tijela oduvijek je bilo isto, nastojale su pronaći kvalitetne i domaće proizvođače kako bi sebe njegovale. S obzirom na to da je Jasmina puno godina provela u beauty-industriji, prije nekoliko godina otisnula se u istraživanje pripravaka za njegu lica te počela za svoje potrebe pripremati razne macerate i uljne serume. Uvijek je tražila kako osmisliti nešto drukčije, pokušati proizvesti nešto što još ne postoji na tržištu.

GHREI GHREI Foto: PR

Poduzetništvo je dio njihova životnog odabira, a iskustvo rada u wellness-industriji, uslužnim djelatnostima, studij filozofije i indologije, brojne završene edukacije i certifikati iz osobnog razvoja, coachinga te NLP-a dale su im znanje, sigurnost, povjerenje u sebe i dodatni vjetar u leđa da se otisnu u još jedan poslovni projekt. Odlučile su se za proizvodnju prirodne kozmetike za kožu. Kreme, koje i same koriste, pune su benefita te su to željele ponuditi i drugima jer znaju da se mnogi susreću s izazovima u izboru idealne kreme za svoju problematiku.

Već smo spomenuli da su obje orijentirane na prirodne proizvode, pa se tako ghee maslac nalazi visoko na ljestvici omiljenih namirnica te su inspiraciju za svoje "drukčije" proizvode pronašle upravo u tom maslacu.

GHREI GHREI Foto: PR

Što je zapravo ghee? Ghee je pročišćeni mliječni maslac. Koristi se u kulinarstvu, kao i raznim tretmanima njege tijela. U ajurvedskoj medicini koriste ga za tretmane iscjeljivanja. Vrlo je specifičan po tome što je jedan od rijetkih prirodnih izvora vitamina D, a bogat je i vitaminima A, E i K, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama. Dovodi u balans razna stanja kože, djeluje protuupalno, hidrira i njeguje dubinski kroz sve slojeve kože.
Ideja da proizvode kozmetiku s ghee maslacem došla je iz dugogodišnjeg korištenja gheeja u prehrani i pozitivnih učinaka koje on ima, a s obzirom na to da se koristi u ajurvedskoj medicini i tretmanima ljepote, odluka da on bude protagonista njihovih proizvoda bila je jednostavna.

Kako proizvesti učinkovite kozmetičke proizvode, a da budu u skladu sa svim propisima i regulativama proizvodnje prirodne kozmetike, morale su naučiti na brojnim edukacijama i savjetovanjima. Ghee je specifičan maslac i odlučile su posvetiti vremena i truda koliko god je potrebno dok ga nisu uspjele stabilizirati i uvrstiti u zdravstveno ispravne formulacije kako bi dobile sve potrebne certifikate. Spoj suvremene znanosti i drevnih, tisuće godina starih receptura izrade krema po principima ajurvede bio je upravo njihova ideja i vizija o pripremi potpuno drukčijih kozmetičkih proizvoda. Njihova linija proizvoda dizajnom se izdvaja od svih na tržištu jer vole stil manje je više, a za taj kreativni dio njihove priče zaslužna je Victoria, koja ima neiscrpne ideje, osjeća svaki proizvod te mu poklanja inspirativni naziv i vizualni identitet. Tako je njihova linija proizvoda jedinstvena na ovom području svijeta.

GHREI GHREI Foto: PR

Kada su počele prije nekoliko godina, osmislile su jednu univerzalnu kremu, a danas u ponudi imaju tri kreme za njegu lica, tri maslaca za njegu tijela, kremu za njegu ruku, kremu za osjetljivu kožu, serum za njegu lica, hydra mist, okoloočnu kremu, proizvod za njegu kose.
Prvi su hrvatski brend koji je na tržište stavio waterless (bezvodnu) liniju proizvoda.

U svojim proizvodima osim ghee maslaca koriste vrlo kvalitetna ulja te brojne učinkovite sastojke uz dodatak maksimalno preporučene doze aktivnih komponenti. Potvrdu da rade dobar posao i da se trud isplatio daju im brojni klijenti koji se vraćaju po njihove proizvode, koriste ih u svojoj obveznoj rutini njege kože, a njihove proizvode preporučuju svojim prijateljicama i odabiru ih za poklone, što znači da vjeruju u kvalitetu toga hrvatskog brenda.

Za sam kraj odat ćemo vam zbog čega naziv GHREI i što to zapravo znači. U starim zapisima drevne indijske kulture spominje se ghee kao ghrta, ghrei, pomazanik, pomada i izvorni naziv za kremu. Eto, GHREI je drevni naziv za pomadu ili kremu, pa pomazimo se ovim jedinstvenim hrvatskim kozmetičkom brendom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju