Zajedničko priopćenje SOS Dječjeg sela Hrvatska i Helen Doron English škola stranih jezika za djecu

U srijedu, 9. prosinca, 2015. u SOS Dječjem selu Lekenik održane su Helen Doron radionice za djecu u dobi od tri do šest godina. Također, u sklopu obilaska sela i posjete SOS obitelji uručen je donacijski ček kojim su škole engleskog jezika za djecu Helen Doron iz cijele Hrvatske u ime svih svojih polaznika donirale 10.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska. Iznos je doniran namjenski, a poslužit će kako bi i kroz cijelu 2016. godinu za desetero djece iz Sela osigurala stručna pomoć defektologa.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska osnovana je s ciljem pomoći djeci bez roditelja i roditeljske skrbi, a njihova je misija stvoriti obitelj i osigurati im sretno i bezbrižno djetinjstvo.U Hrvatskoj ova Udruga djeluje više od 20 godina te kroz dva sela, u Lekeniku i Ladimirevcima skrbi za 240-ero djece neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju te obrazovanje.

Donaciju, kao i poklone koje su prikupili od svojih malih polaznika, je u ime Helen Doron škole predala gđa. Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku. Tom prigodom gđa. Haralović je izjavila: 'Jako smo ponosni što i ove godine putem donacije možemo pomoći djeci bez roditeljske skrbi. Prepoznali smo SOS Dječje selo kao organizaciju koja promiče dobrobit djece i pruža djeci potrebnu sigurnost i ljubav. SOS mame, a od ove godine i jedan SOS tata vraćaju ovoj djeci povjerenje u obitelj i tako potrebno samopouzdanje. Željeli smo im na ovaj način dati financijsku i moralnu podršku u ime svih naših polaznika i njihovih roditelja da u tome i dalje ustraju.'

U ime Udruge SOS Dječje selo Hrvatska na donaciji se zahvalio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović koji je tom prigodom izjavio: 'Zahvaljujemo Helen Doron školi engleskog jezika na ovoj vrijednoj donaciji i drago nam je da su prepoznali naš rad. Ova donacija pomoći će nam da djeci pružimo potrebnu pomoć defektologa.'

Donacija SOS Dječjem selu još je jedna u nizu aktivnosti kojima Helen Doron škole engleskog jezika za djecu pomažu djeci u Hrvatskoj. Ove godine polaznici Helen Doron škola su za SOS djecu prikupili igračke, odjeću i higijenske potrepštine.

O SOS Dječjem selu Hrvatska:
SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.
Humanitarni rad SOS Dječjih sela počiva na četiri načela:
• SOS majka
• SOS braća i sestre
• SOS kuća
• SOS selo
O Helen Doron Hrvatska:
Helen Doron metodu je jezikoslovkinja i učiteljica Helen Doron razvila 1985. godine. Ova jedinstvena metoda dopušta djeci već od samo tri mjeseca da uče engleski na isti način na koji uče materinji jezik - kroz redovito slušanje i poticanje. Helen Doron English je program učenja engleskog za djecu od tri mjeseca do devetnaest godina. Helen Doron metoda se temelji na djetetovoj prirodnoj sposobnosti za upijanje jezika. Helen Doron u Hrvatskoj djeluje već šestu godinu kao franšizni sustav na 23 lokacija diljem naše zemlje. Od svog osnutka Helen Doron metoda se neprestano razvija i obogaćuje najnovijim jezikoslovnim i pedagoškim spoznajama te korištenjem tehnologije koja pomaže djeci da što zabavnije i jednostavnije usvoje jezik te predstavlja vodeću metodu učenja engleskog jezika za djecu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju