Nova znanstvena otkrića donose informacije o utjecaju našeg probavnog sustava i procesima koji se tamo odvijaju na zdravlje tijela i ukupnu dobrobit.

Oko 80 % stanica imunosnog sustava smješteno je u našim crijevima, a briga o probavnim funkcijama zasigurno je jedan od najvažnijih koraka za poboljšanje zdravlja. Stručnjaci uz uravnoteženu prehranu i zdrav način života preporučuju redovitu konzumaciju prirodnih proizvoda poput Donata. Donat je od ožujka 2021. na prodajnim policama u novoj, ekološki prihvatljivoj plastičnoj boci od 100 % rPET.

Donat je čudo prirode

Na području Rogaške Slatine u Sloveniji priroda je stvorila jedinstvenu kombinaciju minerala koji prodiru u vodu na njenom putu prema dubini kroz različite slojeve zemlje. Ova netaknuta mineralna voda, koja doprinosi pravilnom funkcioniranju našeg probavnog sustava, sakuplja se u podzemnom bazenu, a zbog velike prisutnosti CO2 sama pritječe prema površini.

U Donatu se, kao skrbnici ove funkcionalne mineralne vode, ponašaju vrlo odgovorno. Svakodnevno paze da iz podzemnog nalazišta ne uzimaju više nego što sama priroda daje.

Održiva predanost Donata očuvanju prirode

S obzirom na potpuno prirodno podrijetlo proizvoda i očekivanja redovnih korisnika, Donat se odlučio aktivno brinuti o prirodi i okolišu u kojem posluju.

Od ožujka 2021. Donat je dostupan u 100 % recikliranim plastičnim bocama koje su ekološki prihvatljive, jer njihova upotreba značajno smanjuje ispuštanje ugljičnog dioksida u okoliš.

Ključne aktivnosti održivog razvoja su
• društvena odgovornost informiranjem i edukacijom o važnosti i održavanju zdravlja probave, što je preduvjet za zdravlje cijelog tijela,
• odgovornost za okoliš razvojem ekološki prihvatljivije ambalaže, zaštita Donatovih prirodnih resursa i smanjenje potrošnje energije.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju