Tijekom Detox Mg detoksikacijskog programa mijenjaju prehrambene navike, ali samo to neće biti dovoljno za uspjeh. Tijekom 21 dana morate detoksikaciju podržati i odgovarajućim fizičkim aktivnostima

Sudionice Donat Detox Mg programa odradile su prvih 10 dana detoksikacije.

Prilikom detoksikacije važno je odabrati tjelesnu aktivnost u kojoj uživate jer ćete ju tako lakše uključiti u svakodnevni život.

Detoks nije lagan i treba vam određena disciplina. Početnicima se predlaže da za početak naprave detoksikaciju na samo jedan dan, kaže Biljana Dorotić Đolić, učiteljica joge i pilatesa koja je sa sudionicama odradila trening na zagrebačkom Bundeku.

Jedna od njih, Christina Duić, oduševljena je programom. Iz prehrane je izbacila kruh, tjesteninu, rižu i ostale namirnice koje su ju napuhavale i namjerava nastaviti s ovakvim režimom prehrane.

Jako sam zadovoljna s programom jer mi je život, naučio me je i da uzimam tekućinu koju do sada nisam nikad uzimala. Od pola litre Donat Mg-a ujutro organizam me je jednostavno tražio dodatnu tekućinu
, ispričala je.

S prvim rezultatima zadovoljna je i Maja Pušić. U ovih deset dana osjetila sam poboljšanje. Osjećam se lagano, imam više energije, bolje spavam. Upoznala sam nove namirnice kao što su proso, slanutak, heljda i agavin sirup za koji nisam uopće znala da postoji, a dobra je alternativa kada mi je potrebno slatko, kaže Maja.

Detoks nije lagan i treba vam određena disciplina. Početnicima se predlaže da za početak naprave detoksikaciju na samo jedan dan.

Uz novi način prehrane, sudionice su i naviku pojačane tjelesne aktivnosti. Prilikom detoksikacije važno je odabrati tjelesnu aktivnost u kojoj uživate jer ćete ju tako lakše uključiti u svakodnevni život. Slijedite i savjete koji će vam pomoći da ustrajete u vježbanju.

1. Počnite s manje intenzivnim vježbama i jogom.

2. Odvojite barem 10 – 15 minuta za meditaciju i opuštanje.


3. Vježbajte u tempu u kojem možete ravnomjerno disati i razgovarati.

4. Postepeno prilagođavajte intenzitet vježbanja svojim mogućnostima.


5. Trčanje, hod, biciklizam, ples i plivanje idealne su aerobne vježbe.

Još savjeta o tjelesnim aktivnostima tijekom detoksikacijskog programa i primjere korisnih vježbi pronađite u Detox Mg priručniku 'Resetiraj se' koji možete besplatno preuzeti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju