Jedna od serija zbog kojih se u devedesetima nismo odvajali od malih ekrana bila je i "Dr. Quinn, žena vrač". Američka dramska serija autorice i producentice Beth Sullivan počela se prikazivati 1. siječnja 1993. godine u programu televizijske mreže CBS.

Tijekom šest sezona snimljeno je 149 epizoda serije, a nakon što je otkazana 1998. godine, snimljena su i dva TV filma. "Dr. Quinn, žena vrač" prikazivala se u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Serija prati život Michaele "Dr. Mike" Quinn koja se nakon smrti oca seli u mali gradić Colorado Springs i tamo otvara svoju ordinaciju. Uz pomoć babice Charlotte Cooper polako se privikava na novu sredinu, ali onda se dogodi tragedija. Charlotte umire od trovanja uzrokovanog ugrizom zmije, a prije svoje smrti zamoli Dr. Mike da se brine o njezino troje djece, Matthewu, Colleen i Brianu. U prilagodbi na novi život i grad pomaže joj misteriozni i naočiti Byron Sully.

Kako to obično biva s mnogim serijama, upravo je ljubavna priča između doktorice i Sullyja osvojila srca gledatelja. Za to je zaslužna odlična kemija između glumaca koji su ih utjelovili, Jane Seymour i Joea Landa.

Joe je u mnogo intervjua priznao da je na početku snimanja bio zaljubljen u Jane. Uvijek sam je cijenio kao glumicu, ali kada smo se 1992. upoznali kako bismo počeli raditi na seriji, ludo sam se zaljubio u nju. Jane nije dijelila moje osjećaje i u to vrijeme u njezin je život ušao James Keach koji ju je ukrao od mene, našalio se jednom prilikom Joe.

Nije tajio ni kako želi veliku obitelj i to je ostvario. On je svoju sreću pronašao s Kirsten Barlow s kojom je u braku od 1997. godine i s kojom ima četvero djece.

Jane je 20 godina bila u braku s Jamesom Keachom koji ju je naposljetku ostavio zbog zajedničke poznanice. Mislila sam da ćemo zauvijek biti u braku, ali James je donio drugačiju odluku. Našao je nekog drugo. Bila sam očajna, razočarana, priznala je.

Ubrzo nakon razvoda ponovno je srela redatelja Davida Greena kojeg nije vidjela 38 godina. On je također bio u dugom braku koji nije završio njegovim izborom. Slučajno smo se sreli, shvatili da smo oboje slobodni i zajedno smo od tog trenutka. Srećom, nisam uopće morala izlaziti na spojeve, ispričala je 69-godišnja glumica.

Jane i Joe postali su dobri prijatelji na snimanju, a to prijateljstvo traje i danas. Joe, zahvalna sam na tebi! Hvala ti na tvom prijateljstvu, tvojoj dobroti i toliko predivnih uspomena tijekom svih ovih godina, napisala je glumica u prosincu 2020. povodom njegovog rođendana, uz prigodnu zajedničku fotografiju.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju