Naši mališani izvor su nadahnuća mnogima. Često čujemo kako su se vremena promijenila i kako je tehnologija oblikovala neke nove klince. Međutim, dječja su srca jednako neiskvarena, iskrena i čista kao i generacijama unazad.

Dolazi nam vrijeme darivanja, a većina mališana već je sastavila popis želja za Djeda Božićnjaka. Ali imate osnovnoškolca, znate da njegove želje nisu tako jeftine. Najnovija tehnologija, skupa odjeća i suvremene igračke najčešće su želje na listama današnjih mališana.

Zato nas je raznježila, ali i rastužila jedna priča s TikToka u kojoj je protagonistica skromna osmogodišnja djevojčica.

Njezina mama Suzy podijelila je objavu na kojoj možemo vidjeti pismo Djedu Božićnjaku. Popis je uključivao klasične želje jedne djevojčice, a zadnje dvije točke raznježile su više od 200 tisuća ljudi.

Video je pogledalo 3,8 milijuna ljudi, odnosno – cijela jedna Hrvatska, a reakcije ljudi tjeraju suze na oči.

Naime, djevojčica je zamolila Djeda Božićnjaka da joj ovog Božića pokloni više prijatelja i da je vršnjaci manje maltretiraju. Iako se ovaj primjer nalazi tisućama kilometara od nas, to je stvarni problem s kojim se suočavaju i učenici u hrvatskim školama.

Bullying u školama veliki je problem na kojemu treba raditi, bez obzira na to je li vaše dijete žrtva ili agresor. Razgovor je najbolji alat za rješavanje tog problema, a podrška roditelja, učitelja i okoline može unijeti radost u živote mališana koji se su suočili sa zadirkivanjem, vrijeđanjem, gurkanjem, ismijavanjem ili ignoriranjem.

@thebolivers

I wasn’t going to post this, but you know what.. this is being 8 yrs old in 2022 and maybe we should be talking about it..

♬ Get You The Moon - Kina

Iskrena želja malene djevojčice potaknula je raspravu u problemu o kojemu se premalo govori. Ona toga sada nije svjesna, ali možda će njezina želja pomoći djeci koju muče ti isti problemi.

Učiteljica sam i ovo je sve češći problem. To bi moglo biti i zbog tehnologije jer smo se otuđili jedni od drugih. Vodite djecu na izlete, u parkove, razgovarajte s njima, mazite ih, ljubite i pazite jer će vrlo brzo narasti. Svaka čast roditeljima što su odgojili ovakvu djevojčicu. Izrast će u predivnu osobu, komentar je jedne učiteljice. 

Rasplakala me ova objava. Pa kako tako maleno dijete može biti toliko skromno i odraslo? komentar je još jedne korisnice TikToka. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju