Meghan Markle nosila ih je u svom vjenčanom buketu u spomen na princezu Dianu, kojoj je to bilo omiljeno cvijeće, a sitne potočnice mnoge od nas šarmiraju svojim dražesnim brojnim cvjetićima.

 

Meghan je u svom buketu imala bijele potočnice, no najpoznatije su potočnice očaravajuće nebesko plave boje. U anglosaksonskim zemljama potočnice imaju nadimak forget-me-nots, što u slobodnom prijevodu znači 'nemoj me zaboraviti'.

Potočnice upravo takve i jesu - nezaboravne, cvijeće koje uvijek volimo i koje vrlo lako možemo uklopiti u cvjetne dekoracije za dom.

Balkon zbog kojeg je lakše podnijeti boravak u kući Ma, bombončić: Sa samo pet sitnica pretvorite balkon u mjesto zbog kojeg je lakše ostati doma

Osim plave i bijele, postoje i sorte ružičaste boje. Sorte krupnijih cvjetova koriste se kao rezano cvijeće, dok je glavna primjena potočnica sadnja na gredice ili u ukrasne posude.

Jedva smo ih dočekali: 10 ideja kako naglasiti svu ljepotu tulipana +0 Tuliipan

Potočnica izgleda kao grmić visine 10 do 15 centimetara prekriven brojnim, sitnim cvjetićima nebesko plave boje koji se pojavljuju već od veljače i nastavljaju cvatnju do lipnja.

U fotogaleriji na početku teksta pronađite inspiraciju za izradu ljupkih dekoracija s dražesnim potočnicama i drugim cvijećem u kombinaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju