Možda i najljepši dokaz da proljeće stiže u Osijeku svake je godine ulica Matije Antuna Reljkovića, poznata i kao ulica ringlova, odnosno crvenolisne šljive.

Prizori na koje ćete tamo naići u proljetnim mjesecima oduzimaju dah. Ulica ringlova zapravo već sada pokazuje svoj puni sjaj, mami osmijeh na lice i potiče nas da se radujemo toplijim vremenima koja dolaze.

Osječani joj vole tepati da je najljepša ulica na svijetu, a kada zavirite u našu galeriju, lako je moguće da ćete se s njima i složiti.

Slika nije dostupna Proljeće dolazi: Prizori sa zagrebačkih ulica koji nas baš raduju

Oni je vole toliko da su godinama u njoj slavili Dan ringlova, dan u sklopu kojeg se zatvori cesta i uživa u druženju sa susjedima na koje su dobrodošli svi.

Pandemija koronavirusa već je prošle godine omela ovaj običaj, ali nema nimalo sumnje da će, čim nam se životi vrate u normalu, ova ulica opet vrvjeti ljudima, a do tada uživat ćemo u njezinom ljepoti koju ništa ne može narušiti.

Slika nije dostupna Raskošna magnolija: Najljepša procvjetana krošnja koja uvijek ostavlja bez daha

Inače, ringlovi ili crvenolisne šljive stabla su koja krase mnoge ulice i dvorišta. Razlog je sigurno i prekrasna gusta krošnja koja cvate krajem ožujka, dok se prvi plodovi obično javljaju krajem svibnja. Ova biljka voli osunčana mjesta, a veliki joj je plus što dobro podnosi niske temperature.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju