Začinjeni amaretto - sastojci:
- 125 ml amaretta
- 1 štapić cimeta
- 1 zvjezdica anisa
- 1 komadić đumbira (veličine čajne žličice)
- malo naribanog muškatnog oraščića
Džin-tonik - sastojci:
- 60 ml džina
- 90 ml tonika
- 20 ml začinjenog amaretta
- 10 ml triple seca
- nekoliko kockica leda
Priprema:
- Prvo napravite začinjeni amaretto jer on mora odstajati prije upotrebe. U staklenu posudicu s poklopcem ubacite amaretto, cimet, anis, đumbir i naribajte malo muškatnog oraščića. Promiješajte, zatvorite i ostavite da stoji 24 sata kako bi se svi okusi proželi.
- Nakon 24 sata procijedite amaretto i on je spreman za upotrebu.
- U šejker stavite amaretto, džin, triple sec i led. Dobro protresite i ulijte u čašu, a zatim u nju natočite tonik i tako poslužite.
Isprobajte i ostale varijante džin-tonika:
Živjeli!