Tražite li ideju za slatki poklon, ukras za tortu ili pak desert koji je i odlična blagdanska aktivnost za djecu, ne tražite dalje. Ovi čokoladni borići na hrskavom štapiću oduševit će vas svojom efektnošću te jednostavnom i zabavnom izradom.

Galerija Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 21 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 18 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 17 +17 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 16

Za izradu ovih čokoladnih borića ne morate biti izrazito vješti u kuhinji, a mogu ih raditi i djeca. Pretvorite pripremu ovih slatkih ukrasa i ručno rađenih poklona u zabavnu blagdansku aktivnost za vaše ukućane. Za čokoladne lizalice u obliku borića potrebni su vam samo Lasta hrskavi krem štapići, čokolada i različite šarene mrvice, a rezultat oduševljava sve, pa i vas same.

Lasta krem štapići poslužit će vam kao debla drvca, ali i orijentir za veličinu i debljinu borića. Kombinirajte različite okuse štapića s različitim vrstama čokolade i posipa kako bi svaki bio unikatan poklon ili desert za vaše najmilije. Mi smo kombinirali Lasta krem štapiće lješnjak i kavu s mliječnom čokoladom, a Lasta krem štapiće bijela čokolada i kokos s bijelom čokoladom s različitim posipima; od prigodnih božićnih do šarenih šećernih mrvica i zvjezdica od čokolade.

Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 1 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Zvijezde na vrhu smo napravili od fondant mase obojene prehrambenom žutom bojom, ali vi na vrh možete staviti bilo koji drugi ukras. Čokoladne boriće možete ukrasiti i orašastim plodovima, suhim voćem, crvenim paprom ili bilo kojim drugim jestivim ukrasom.

Koristite ih kao impresivne ukrase na blagdanskoj torti, poslužite gostima kao samostalni desert ili upakirajte u prozirne vrećice koje ćete stegnuti ukrasnom vrpcom i poklonite ovaj Božić dragim osobama. Na takav slatki i ručno rađeni poklon od kojeg rastu zazubice nitko neće ostati imun.

Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 16 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 16 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Za izradu 8 manjih čokoladnih borića potrebni su vam:

  • Lasta krem štapići (lješnjak, bijela čokolada, kava, kokos…)
  • 200 g bijele čokolade
  • 200 g mliječne čokolade
  • različiti posipi i šećerne mrvice po želji

Priprema:

  1. Čokolade otopite na pari, pustite neka se malo ohlade, ali da i dalje budu tekuće pa ih stavite u dresirne vrećice.
  2. Dasku na kojoj ćete raditi boriće omotajte prozirnom folijom, ili koristite podmetač od silikona kao i mi.
  3. Lasta krem štapiće postavite na podlogu s razmakom od 10 centimetara i od polovice štapića krenite šarati čokoladom od širih crta prema užim na vrhu, iscrtavajući bor kao u videu. Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 19 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 19 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  4. Odmah po njima pospite željene ukrase, a zatim ih stavite u hladnjak na pola sata kako bi se čokolada stegnula i kako biste boriće nesmetano mogli odvojiti od podloge.
  5. Uživajte u čokoladnim lizalicama u obliku borića na hrskavom štapiću – ukrasu koji možete i pojesti!  Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 3 Čokoladne lizalice u obliku borića na hrskavom štapiću - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lasta po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju