22. ožujka 2021. Electrolux je bio domaćin digitalnog događaja Future Sustainable Kitchen na kojem su se okupili stručnjaci iz raznih dijelova prehrambenog ekosustava ujedinjeni zajedničkim ciljem: pobrinuti se da održiva prehrana postane najpoželjniji izbor.

Trenutačno namirnice pripremamo i konzumiramo ne mareći za ograničenja našeg planeta, stoga u svoj pristup prehrani moramo uvesti velike promjene. Stručnjaci za kuhinje, trgovci prehrambenim namirnicama, razvojne tvrtke posvećene prehrambenoj tehnologiji, nevladine organizacije, profesionalni kuhari i Electrolux, kao proizvođač uređaja, udružili su snage kako bi raspravili o tome kako potaknuti pozitivnu promjenu. Među izlagačima su se našli ključni predvodnici zajednice poput Anne Ohlsson-Leijon (glavne izvršne direktorice poslovnog područja Europa u tvrtki Electrolux), Brenta Lokena (glavnog znanstvenika za globalnu prehranu u Svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode), Gabriele Hernandez Galindo (direktorice za globalnu održivost u tvrtki Danone), Jona Sintorna (glavnog izvršnog direktora tvrtke Nobia) i Kevina Yua (osnivača tvrtke SideChef) i mnogi drugi, koji će odigrati ulogu u oblikovanju kuhinje budućnosti.

PR PR (Foto: PR)

„Vjerujemo u održiviju kuhinju budućnosti. Održivije navike pripreme i konzumacije hrane ključne su za naše zdravlje, ali i za zdravlje našeg planeta“, rekla je Anna Ohlsson-Leijon, glavna izvršna direktorica Electroluxa Europa. „Kao svjetski proizvođač uređaja i predvodnik u području održivosti, naša tvrtka želi ispuniti svoju odgovornost. Upoznati smo s trendovima korisnika i raspolažemo inovacijama kojima korisnicima možemo omogućiti da poduzmu potrebne korake na putu prema održivijem životnom stilu. Međutim, ako nam je nešto postalo jasno u svjetlu globalnog prehrambenog izazova s kojim se suočavamo, onda je to činjenica da tu bitku ne može dobiti šačica ljudi. Potrebni su nam raznoliki partneri koji će s nama osmisliti rješenja, a današnji je događaj savršena prilika da ih pronađemo.“

Rasprave u sklopu tog digitalnog događaja bile su okupljene oko četiriju ključnih tema: izazova povezanih s održivošću prehrane, dizajna održive kuhinje, suradnje na razvoju održiva kuhinjskog ekosustava i pogleda u održivu kuhinju budućnosti. Događaj je moderirao Michael Wolf, osnivač događaja Smart Kitchen Summit i portala The Spoon.

Još 2019. godine Electrolux je predstavio svoj Program za bolje življenje, popis mjera usmjerenih na oblikovanje boljeg i održivijeg života diljem svijeta koji se neprestano proširuje novim zamislima. Jedan je od ključnih ciljeva Programa za bolje življenje pobrinuti se da održiva prehrana postane najpoželjniji izbor do 2030. godine.

PR PR (Foto: PR)

„Electrolux ima sjajnu priliku promijeniti dojam da zdrava i održiva prehrana nije jednostavna za pripremu i da usto nije ukusna. Želimo potaknuti ljude da počnu jesti, dobavljati i obrađivati namirnice na način kojim čine dobro ljudima i planetu“, rekla je Vanessa Butani, voditeljica Odjela za održivost u Electroluxu Europa. „Moramo promijeniti način na koji konzumiramo i pripremamo namirnice. Kako bismo pridonijeli tomu da svaki obrok postane svjestan čin boljeg življenja, želimo potaknuti promjenu obrazujući korisnike i istražujući nove tehnologije.“

Jedan od konkretnih primjera suradnje koju je tvrtka Electrolux sklopila s inovativnim partnerima kako bi korisnicima olakšala održivu pripremu namirnica službeno je predstavljen na današnjem događaju. U suradnji sa sveobuhvatnom digitalnom platformom za pripremu jela kod kuće SideChef i najvećom svjetskom mrežom instituta za kulinarsku umjetnost i hotelijerstvo Le Cordon Bleu, Electrolux korisnicima nudi novo kulinarsko iskustvo uz jednostavne i iscrpne video upute i smjernice za pripremu jela kuhara instituta Le Cordon Bleu za pripremu ukusnih i održivih recepata od namirnica biljnog podrijetla. Korisnici pametne parne pećnice Electrolux informacije o receptu mogu poslati pećnici koja će namjestiti optimalne postavke trajanja, temperature i načina pripreme kako bi svako jelo bilo najukusnije što može biti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju