"S ljubavlju i odanošću", kralj Charles III. Poruka je kojom se novi monarh oprostio od svoje majke, kraljice Elizabete II., koja je danas krenula na svoje posljednje putovanje…

Galerija Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne - 1 Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne - 2 +5 Kralj Charles i princeza Anne u veljači 2022.

Državni poglavari, kraljevska obitelj i ožalošćena gomila ljudi okupila se ispred Westminsterske opatije kako bi ispratila kraljicu Elizabetu II. na njezin posljednji počinak.

Ovaj povijesni trenutak određen je posebnim protokolom, koji ipak nije mogao sakriti emocije i gubitak koji je proživjela kraljevska obitelj, a posebno kraljičina djeca koja su, prije svega, izgubila majku.

Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne - 2 Kralj Charles i princeza Anne na posljednjem ispraćaju svoje majke, kraljice Elizabete II. (Foto: Guliver)

Brojne su fotografije obilježile posljednji ispraćaj kraljice Elizabete, a jedna od njih ima posebnu emociju.

Na fotografiji se vidi tuga novog kralja i pogled podrške njegove sestre, princeze Anne, koja snažno korača uz svoga brata, znajući da mu nije lako jer mora biti primjer hrabrosti svome narodu, a ipak se nalazi na pogrebu svoje majke.

Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne - 4 Kralj Charles i princeza Anne s roditeljima (Foto: Profimedia)

Postoji mnogo zanimljivosti, intriga i tajnovitosti u kraljevskoj obitelji, koje niti sadašnji kralj, a niti njegova sestra Anne nisu mogli izbjeći. U nekim kraljevskim turbulencijama, oni su bili protagonisti, ali uvijek su se držali zajedno.

Najstariji od kraljičine četvero djece, Charles i Anne su imali zaista dobar odnos. Kraljica Elizabeta na tron je zasjela dok su oni bili jako mali pa su se oduvijek oslanjali jedno na drugo. Iako su jako različiti, uvijek su bili primjer bratske ljubavi koja traje cijeli život.

10 najdirljivijih fotografija s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 7 Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 1 Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 9 +6 Najdirljivije fotografije s posljednjeg ispraćaja kraljice Elizabete II. - 3

Bilo je mnogo situacija u kojima je kralj Charles III. pazio na dvije godine mlađu sestru, a ovo je jedna od situacija u kojoj je sestra pokazala podršku svome bratu, u trenutku kad mu je to najviše trebalo.

Kralj Charles III. i kraljevska princeza Anne - 2 Kralj Charles i princeza Anne u igri (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju