Osmogodišnja Šibenčanka Kiara Goršić kojoj je 2021. godine dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, preminula je u ponedjeljak u SAD-u, gdje je bila na eksperimentalnom liječenju.

Podsjetimo, kada je Kiari dijagnosticiran tumor na mozgu, prošla je tešku operaciju u Hrvatskoj, nakon čega je obitelj prikupljala sredstva za odlazak na liječenje u SAD.

U humanitarnoj akciji za malenu Kiaru ujedinila se cijela Hrvatska i prikupljeno je oko 18 milijuna kuna. Iako je zahvaljujući prikupljenom novcu Kiara s obitelji krajem prošle godine otputovala u San Francisco, nažalost, djevojčica je izgubila bitku s bolešću.

Kiarin otac oglasio se putem Facebooka i u emotivnom pismu u Kiarino ime uputio molbu da svakim danom pokušamo biti bolji ljudi. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi naši svi, Kiaristi naši, prijatelji i rodbino, svi vi koji ste bili uz nas u vašim mislima dok smo mi provodili najteže trenutke naših života... teško je naći prave riječi... ova borba je bila nemilosrdna, neprijatelj je bio jak, ali vjerujte i naša/vaša Kiara je bila dostojan suparnik, borila se je do svoje zadnje sekunde.

Sada kada vidimo ovakav završetak rekli bi da smo mi izgubili rat, ja bih rekao da je ovo samo bila bitka, rat se nastavlja do onoga dana dok se ne nađe lijek koji neće uzeti više niti jedan život na ovako okrutan i surov način.

Nama kao roditeljima teško je zamisliti da ova naša sudbina danas, sutra i svakog novoga dana čeka neku novu obitelj... Teško je riječima opisati sve ono kroz što smo prošli, ali je još teže zamisliti što je naš mali junak sve podnio na svojim nevinim i nejakim plećima...

Naša Kiara više nije tu u svom fizičkom obliku, ali ona je i dalje s nama i živjet će kroz sve nas i u nama i ja čvrsto vjerujem da će naša mala obitelj ponovno biti skupa na nekom boljem mjestu...

Zašto ovo pišem, pišem samo iz jednog razloga, a to je da ovaj naš "kraj" ne bi obeshrabrio nikoga tko se trenutačno bori, kao ni onoga koga ova sudbina u budućnosti čeka... budite jaki i neka vas samo srce vodi, i znajte nećete pogriješiti.

A u Kiarino ime vas molim pokušajmo biti svakim danom bolji ljudi jer ne znamo šta nam sutra nosi, to je ono kako je ona živjela svaki svoj dan proveden na ovoj okrutnoj planeti i u konačnici spojila nespojivo, pomaknula granice i napravila nemoguće te svojim životom platila korak unaprijed u borbi protiv ovog DIPG monstruma.

Hvala vam svima na riječima podrške, porukama, pozivima i svim vašim posvetama, molitvama, hvala vam na svemu do sada i od sada. Mi našu/vašu malu dovodimo u njen Šibenik koji neizmjerno voljela, i njen Šibenik je njoj pokazao koliko on nju voli i znam da će onda tek biti sretna i potpuno ispunjena.

Tu smo za sve vas. Volimo vas kao što vas je i Kiara voljela!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju