Smoothie je odličan izbor za zdrav doručak ili međuobrok jer tijelo opskrbljuje važnim hranjivim tvarima, ne opterećuje probavu i osvježava organizam tijekom toplijih dana. Koju god kombinaciju sastojaka preferirali u svojem hladnom napitku, uvijek je dobro u njega dodati i šaku špinata


1. Špinat daje snagu

Popaj iz istoimenog popularnog crtića nije bez razloga pucao od energije nakon konzumacije ovog zelenog lisnatog povrća. Nedavne studije dokazale su da se razlog za to krije u nitratima koji poboljšavaju mišićni tonus i daju prijeko potrebnu energiju.

2. Špinat razbuđuje

Jeste li i vi jedna od osoba koja često tetura i osjeća umor čak i nakon dugog sna? Nedostatak željeza u organizmu moglo bi objasniti ovu pojavu. Špinat je prirodni izvor ovog vrlo važnog minerala.

3. Okus špinata možete 'zakamuflirati'

Za razliku od kelja koji ima dominantan okus u smoothiejima, špinat je teško detektirati u kombinaciji s drugim sastojcima. Njegovi listovi će obojiti napitak, no neće se značajnije osjetiti njegov okus. Ne vjerujte? Dodajte ga smoothiju od čokolade i banane, i razuvjerite se.

Sastojci:
1 smrznuta banana
200 grama svježeg špinata
100 ml nemasnog jogurta
1 šalica čokoladnog bademovog mlijeka
prstohvat cimeta

Smiksajte sve sastojke i uživajte u okusima. Živjeli!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju