Trenutačno živimo u vremenima u kojima svaki izvor veselja cijenimo više nego ikad prije. S obzirom na to da smo okruženi tužnim vijestima i sudbinama, svaki način da barem na kratko otjeramo tugu je dobrodošao, a mnogi u trenucima kada žele popraviti raspoloženje posežu za filmovima i serijama,

Serija koja već godinama uveseljava milijune vjernih fanova jesu i "Prijatelji". Iako će vam najvjerniji obožavatelji reći da je svaka epizoda te serije izvor veselja, mi smo u nastavku ipak izdvojili njih 10 koje tu odrađuju posebno dobar posao.

1. The One With The Proposal (S6E24/25)

Ove epizode možda će vam izmamiti suze, ali bit će to one sretne suze dok budete gledali Monicu kako se spušta na jedno koljeno da zaprosi Chandlera.

2. The One With The Routine (S6E10)

Raspoloženje popravlja i dobra plesna rutina, a u ovoj epizodi ona vas neće razočarati. S jakom željom da dođu pred kamere, Monica i Ross oživljavaju ples iz svog djetinjstva.

3. The One With The Prom Video (S2E14)

Ovo je ona epizoda u kojoj doznajemo koliko dugo traje Rossova predanost i ljubav prema Rachel. Podsjetimo, Ross se ponudio da spasi Rachel od sramote kad se nije pojavio njezin partner za maturalnu zabavu.

4. The One With The Jellyfish (S4E1)

Svi volimo reći da ćemo za svoje prijatelje biti tu što god da se dogodi, no koliko vas je spremno popiškiti se prijateljici na nogu da je spasite nakon što ju je opekla meduza? Ovo je epizoda koja prijateljstvo podiže na jednu novu, genijalnu razinu.

Avanture nezaboravne šestorke trajale su 10 sezona "Prijatelji": Koji bi lik iz kultne serije bio vaš najbolji prijatelj?

Joey Tribbiani Ma, legenda! Sedam razloga zbog kojih su muškarci poput Joeyja idealni prijatelji

5. The One With Phoebe’s Wedding (S10E12)

Iako se činilo da je sve pošlo po zlu kada je mećava pogodila New York, Phoebeino vjenčanje uz puno pomoći njezinih prijatelja postalo je jedno od najromantičnijih TV vjenčanja.

6. The One Where Rachel Quits: (S2E10)

Ova epizoda je dobar podsjetnik da je ponekad u životu potrebno i malo riskirati da bismo se počeli kretati prema mjestu na kojem želimo biti. Iako trenutačno možda i nije idealno vrijeme za ovakve rizike, Rachelina hrabrost da ode iz situacije koja ju ne ispunjava ipak je nadahnjujuća. Gledati kako netko polako počinje ostvarivati svoje snove poprilično je lijepo.

7. The One Where Chandler Takes A Bath (S8E13)

Ako vam je trebao podsjetnik na to kako i jednostavne stvari u životu mogu biti izvor pravog užitka, onda je vrijeme da još jednom pogledate Chandlera Binga i njegovo opuštanje u pjenušavoj kupki.

Slika nije dostupna "Prijatelji": 10 pitanja na koja će znati odgovoriti samo najveći fanovi serije

Slika nije dostupna Dobri duh "Prijatelja": Pet životnih lekcija koje smo naučili od Phoebe Buffay

8. The One Hundredth (S5E3)

Kako bi se obilježila stota epizoda serije, trebalo je napraviti nešto posebno, a scenaristi "Prijatelja" u tome su itekako uspjeli. Stota epizoda je ona u kojoj je Phoebe na svijet donijela trojke. Njezina nesebičnost kako bi svom bratu omogućila da postane otac prekrasan je čin koji svaki put grije srca.

9. The One Where Everybody Finds Out (S5E14)

Spajanje Monice i Chandlera jedna je od najboljih odluka autora serije, a kada ih Phoebe i Rachel spaze u Monicinu stanu, vijest o njihovoj vezi počne se širiti, što dovodi do Chandlerova lijepog, emotivnog priznanja Rossu da je zaljubljen u njegovu sestru.

10. The One Where Rachel Has A Baby, Part II (S8E24)

Ako ste ljubitelj ove serije, vjerojatno ste osjetili pravu sreću zbog rođenja Rossove i Racheline bebe. Jer dugo smo čekali da se spoje, gledali njihove uspone i padove i na kraju smo nagrađeni. Možda nisu bili službeno zajedno, ali rođenje njihova djeteta za fanove "Prijatelja" poseban je događaj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju