Nakon višemjesečnog šuškanja o tome kako bi Emmanuelle Alt mogla biti smijenjena s pozicije izvršne urednice pariškog Voguea, glasine su svoju službenu potvrdu dobile u rujnu prošle godine.

Conde Nast, medijska tvrtka u čijem se vlasništvu nalazi i Vogue franšiza, objavila je kako Emmanuelle Alt odlazi s mjesta urednice nakon 10 godina, a njezinu poziciju preuzima 34-godišnja Eugenie Trochu.

Alt je prešla u Vogue 2000. godine iz magazina Mixte na poziv Carine Roitfeld, tadašnje izvršne urednice. S obzirom na to da je u Vogueu provela više od dva desetljeća, modni krugovi s pravom su zaključili kako je u pitanju kraj jedne ere.

Eugenie Trochu - 7 Eugenie Torchu nova je urednica francuskog Voguea (Foto: Profimedia)

Trochu je njezinu poziciju preuzela s blagoslovom Anne Wintour. Eugenie se pridružila Conde Nastu prije deset godina, kao stažistica američkog Voguea u Parizu. Kroz cijelo proteklo desetljeće, njezina strast i predanost svijetu mode samo je ojačala. Eugenie je bila ključna u razvijanju snažnih veza unutar modne zajednice i u gradnji Vogueova digitalnog prisustva na tržištu. Njezinim imenovanjem namjeravamo uzdići trendove u francuskoj modi, kulturi i stilu kako bi ih globalna publika Voguea bolje uočila, kazala je Wintour.

Eugenie Trochu - 4 Njezin stil odijevanja vrlo je ležeran (Foto: Profimedia)

Još tijekom studija novinarstva i književnosti na legendarnom sveučilištu Sorbonne, Trochu se zaposlila u Conde Nastu te napredovala iz godine u godinu. Između ostalog, radila je u marketingu i bila modna urednica portala Vogue.fr.

Naravno, s obzirom na to kako je sada izvršna urednica francuskog izdanja ovog kultnog modnog magazina, mnogo se piše i o njezinom odijevanju.

Eugenie Trochu - 1 Eugenie je odrastala u Normandiji, a danas živi u Parizu (Foto: Profimedia)

Eugenie je rođena u Normandiji, ali već mnogo godina živi u Parizu. Odrastanje u Normandiji zapravo je imalo i velik utjecaj na njezin stil koji je znatno ležerniji od klasičnog pariškog modnog stila zbog kojeg se Parižanke smatra jednima od najbolje odjevenih žena na svijetu.

U njezinoj garderobi prevladavaju vrlo udobni, klasični i nosivi komadi s pokojim efektnim detaljima poput upečatljivih torbica.

Eugenie Trochu - 10 Eugenie Trochu (Foto: Profimedia)

Na reviju modne kuće Hermes 2021. godine Eugenie je došla u običnim crnim starkama što definitivno nije uobičajen odabir modnih urednica.

Chanel No. 5 je postao i modna inspiracija Koji su to najpopularniji parfemi svih vremena po izboru Francuskinja?

Zavirite u galeriju i pogledajte kako se odijeva nova izvršna urednica francuskog Voguea.

Eugenie Trochu Eugenie Trochu na reviji modne kuće Hermes 2021. godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju