Za vrijeme velikih nogometnih natjecanja puno se priča o igračkim vještinama nogometaša, ali i o njihovom izgledu. Mnogi od njih na glasu su kao modno osviješteni muškarci, a neki ipak više pažnje pridaju frizurama zbog kojih postaju centar pažnje

Možda se ne možete sjetiti kako se Rumunjska plasirala na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, ali sigurno pamtite frizure rumunjskih nogometaša.

Prije utakmice s Tunisom svi reprezentativci odlučili su 'izblajhati' kosu. Strani mediji zbog toga su se poigrali s nazivom popularnog američkog benda 'The Beach Boys' i prozvali Rumunje 'The Bleach Boys' (eng. bleach u prijevodu znači blajh).

Od te godine sve se više pažnje pridaje frizurama igrača na nogometnim terenima, a na svakom velikom natjecanju nogometaši nerijetko iznenade navijače i ostatak javnosti.

Tako je na ovom Europskom prvenstvu naš reprezentativac Ivan Perišić sve oduševio kada je na glavi izbrijao broj svog dresa (4) i kartu Hrvatske. I Domagoj Vida predstavio je svoju novu frizuru - sada ga na terenu i treninzima uglavnom možemo vidjeti sa simpatičnim konjskim repom.

Kosa Talijana Graziana Pellea predmet je rasprave zato što je u svakom trenutku nagelirana i postojana do te mjere da joj ne može 'nauditi' ni jak udarac lopte, a Belgijanac Marouane Fellaini nosi najzapaženiju afro frizuru.

U galeriji pogledajte ostale zanimljive frizure nogometaša s Eura 2016. o kojima se priča, a na Gol.hr-u pratite sve o današnjoj utakmici između Hrvatske i Španjolske.

Ako se spremate za navijanje, saznajte kako možete ukrasiti svoje lice i tijelo uz pomoć šminke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju