Glumica Eva Mendes danas će proslaviti 47. rođendan. Slavna ljepotica čije je pravo ime Eva de la Caridad Mendez, rođena je 5. ožujka 1974. godine u Miamiju. Njezini roditelji su Kubanci Eva Perez Suarez i Juan Carlos Mendez.

Nakon razvoda roditelja Eva se s majkom preselila u Los Angeles. Nakon mature upisala je studij marketinga na kalifornijskom fakultetu Northridge. Međutim, ubrzo je napustila studij zbog glume.

Prvu filmsku ulogu ostvarila je u hororu "Djeca kukuruza: Polja užasa". Nije bila zadovoljna svojoj izvedbom i odmah je počela odlaziti na satove glume.

Vrata Hollywooda širom su joj otvorena 2001. godine kada je snimila film "Dan obuke", u kojem je glumila rame uz rame Denzelu Washingtonu i Ethanu Hawkeu.

Ta uloga bila je mala, ali za mene nevjerojatna i ključna uloga moje karijere. Bila sam spremna napustiti glumu. Do tada sam snimala grozne filmove i zapitala sam se što to zapravo radim. Onda sam dobila priliku raditi s Denzelom Washingtonom i sve se promijenilo. Shvatila sam zašto želim glumiti. Taj je film u meni zapalio iskru i pokrenuo me. Dobila sam priliku istražiti neka mračnija mjesta i biti ranjiva. Uistinu sam uživala u tom iskustvu, priznala je Eva.

Svoj privatni život uvijek je pokušala držati što dalje od javnosti. Od 2002. do 2010. godine bila je u vezi s filmašem Georgeom Augustom, a onda je 2011. na snimanju filma "Grijesi očeva" upoznala Ryana Goslinga.

Par se zaljubio na setu, a 2014. godine dobili su kćerkicu Esmeraldu. Dvije godine kasnije stigla je i druga kćerkica Amada.

Naradila sam se tijekom 20 godina. Nisam željela djecu sve dok nisam upoznala Ryana. Odjednom sam imala 40 godina i rodila prvo dijete. Na kraju je sve ispalo dobro jer sam do tada imala karijeru, a onda sam se odlučila fokusirati na svoju obitelj, rekla je ljepotica.

Eva je 2014. godine snimila film "Lost River", koji je režirao Ryan Gosling, a nakon toga se povukla i više nije ostvarila nijednu ulogu.

Na pitanje hoće li se vratiti glumi, Eva je nedavno rekla kako ponekad o tome razmišlja. Lista stvari koje bih snimala sve je kraća i kraća. Ne želim snimati ništa nasilno. Ne želim raditi ni nešto riskantno. Možda mi na kraju ostaje samo Disney. Puno je tema kojima se više ne bih bavila i s kojima ne želim biti povezana, a to smanjuje moje opcije. I to je u redu. Sada moram biti primjer svojoj djeci, zaključila je Eva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju