Petra Tomurad nagrađivana je dizajnerica koja od prosinca 2019. izrađuje poseban nakit. Ime mu je evabo i kako kažu njegovi tvorci, ne čita se e_vabo, kako biste možda isprva izgovorili u duhu i pravilu jezika, već se izgovara u dahu i bez naglaska – evabo. Onako… kratko, slatko, odlučno, sretno, strastveno.

Evabo nakit je potpuno hrvatski proizvod koji od materijala koristi smole, kompozite i epoksidne materijale u svrhu kreiranja najljepših oblika i tekstura.

Evabo naušnice spadaju u skupinu tzv. "statement" naušnica koje se nose najčešće, ali ne i isključivo, u svečanim prigodama. One su upadljive, upečatljive, vizualno snažne i slojevite zbog pomno biranih kombinacija materijala koji imaju različite odsjaje i teksture.

Prvi neobični i nepravilni oblik koji samo isprva podsjeti na elipsu karakterističan je baš za evabo. Uz sve to, evabo slavi asimetriju jer se lijeve i desne evabo naušnice razlikuju “za 180 stupnjeva”. Ovo nije jedina proslava nesavršenosti u evabo
izlogu, tu su i naušnice na temu japanske tehnike Kintsugi. Radi se o tehnici koja se, najjednostavnije rečeno, bavi strastvenim i emotivnim popravljanjem stvari.

Krhotine slomljenog predmeta doslovce se spajaju zlatom, a kod evabo naušnica to je utjelovljeno u gradskim konturama u kojima su ceste, dakle naši koridori na kojima smo se skrili i okupili nakon potresa, pozlaćene i istaknute. Ukratko: to su bile naše “pukotine” koje nas vežu. Najprepoznatljiviji dio Zagreba iz zraka svakako je Jelačić plac, ali Džamija je kao umjetničko središte na evabo naušnicama ipak glavna tema.

Naravno, ove naušnice nisu načinjene od krhotina kako nalaže Kintsugi, jer Zagreb je ipak neslomljiv. Stoga, na svakoj je ručno učinjen otisak svih tih cesta koje su nam bile utočište i držale nas na sigurnom. Baš zato ih evabo ističe i pozlaćuje.

Najnovije kolekcije, najnoviji komadići evabo nakita, pojavljuju se upravo na Instagramu, i to je glavni kanal kojim se obožavateljice mogu povezati sa svojim novim budućim naušnicama koje će ponosno nositi i brižno čuvati.

One su namijenjene čvrstim i samosvjesnim ženama, ali i onima koje takvima kane postati. Naprosto je nemoguće proći nezamijećeno i to je najveća snaga evabo naušnica. Magneti za poglede isprva djeluju neobično, ali sa svakim novim pogledom učinit će da se njihove nositeljice osjećaju bolje i ljepše

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju