London je poznati grad mode pa i ne čudi činjenica da ćete prilikom posjeta robnoj kući Selfridge koja se prostire na čak pet katova u njoj naći sve poznate modne marke poput Prade, Diora, Chanela, Givenchyja i Armanija. Fani vas vodi u obilazak!

Selfridge, luksuzna šoping oaza jedno je od najprestižnijih mjesta na svijetu kad je kupovina brendiranih stvari u pitanju.

Ovaj trgovački centar ima čak i vlastiti tv kanal, a nalazi se na prostoru u kojem se nalaze trgovine poznatih modnih kuća poput Chanela, Diora, Prade, Givenchyja, Prade i mnogih drugih.

'Riječ je o uzbudljivom projektu koji obiluje događanjima. Zanimljivo je što unutar centra imamo takozvano maloprodajno kazalište koje je pokrenuo naš osnivač Gordon Selfridge u Londonu. Bio je Amerikanac s dobrim smislom za šoubiznis', objasnio je Bruno Barba, PR manager u Selfridges-u.

Na prostoru centra održavaju se mnogobrojni eventi što poprilično čudi. Naime, brojne slavne osobe kupuju u Selfridges-u kao obični ljudi, ali ima i onih koji zahtijevaju da se neki dućan zatvori samo za njih za vrijeme kad odabiru odjeću.

'Ukoliko je netko jako poznati i želi ovdje kupovati pokušat ćemo udovoljiti njegovom zahtjevu. Katkad ostajemo dulje otvoreni za neke slavne osobe. Ali mnoge slavne osobe uživaju u kupnji i ponašaju se kao svi drugi. Ono što za kupca jest zanimljivo je da tijekom kupnje možete naići na poznatu osobu.', dodaje Pr manager.

Tom Ford, Scarlett Johansson, iKatie Price samo su neki od slavnih koji su promociju nekog svog brenda imali upravo ovdje.

Ovo kraljevstvo brendova poznato je kao najveća trgovina kozmetičkih proizvoda na svijetu i modnih dodataka poput nakita i torbica.

U ovom se centra kriza ne osjeti jer kupci i dalje troše ogromne količine novca svaki dan, samo što sad kupuju manje odjeće, ali po skupljim cijenama jer to smatraju kao dobar način ulaganje.

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju