Detaljna modna revizija Fashion Gurua i ove godine je dobila svoj popis. Modni kritičar Red Carpeta je cijelu godinu prikupljao podatke te pomoću njih krenuo u seciranje svega najboljeg što smo vidjeli u prošloj modnoj godini

Prije nego se osvrnuo na modne stilove koji su ga oduševili u 2009., Guru je uputio kritiku muškarcima Lijepe naše: 'Prije nego što krenemo, odmah ću vam otkriti svoje najveće razočaranje, a to je da su Hrvati, mislim muškarci, stvarno zakazali ove godine. Prošle ih je bilo na listi, a ove sam muku mučio.'

Fashion Guru je objavio dugo iščekivanu listu 20  najboljeodjevenih Hrvata i Hrvatica, a kao najbolje odjevenu proglasio je Sanju Duggan. U top tri mjesta prema Guruovoj našle su se Sunčica Lalić, te hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je prema njegovim riječima 's novom titulom otkrila i dobar stil'. Sanju Duggan koja je prva na ovogodišnjoj listi najbolje odjevenih, Guru je nazvao hrvatskom verzijom Megan Fox.

U kategoriji 'Najbolja reciklaža' pobjedu je odnijela Vlatka Pokos koja prema njegovim riječima već godinama 'fura' istu odjeću, te posjeduje Gucci kolekcije starije od Toma Forda. Guru nije zaboravio ni na poznate hrvatske mame osmislivši tako i kategoriju trudnica koje su ove godine dokazale da se i do zadnjeg tjedna trudnoće može izvrsno izgledati. Ljupka Gojić, Leonarda Boban i Fani od Keruma samo su neke od njih.

Kako ne bi zapostavio i političare u svom modnom pregledu Fashion Guru je proglasio i najbolje odjevenog političara u regiji te kao takvog istaknuo srpskog predsjednika Borisa Tadića. U kategoriji 'Najbolji smoking' Guru je dao prednost ženi, Tonkici Kalauz. Kako lista ne bi bila dosadna Guru nije zaboravio ni Dolores Lambašu kojoj je osigurao pobjedu u kategoriji 'Najuspješnije kloniranje'.

'Sa svim tim bundama i preljevima na kosi neodoljivo podsjeća na Dikanovu bivšu. Znate onu iz kategorije najbolja reciklaža', pojasnio je svoju odluku.

Guru se podsjetio i prošlogodišnje pobjednice Andreje Čermak koja je ovog puta sa svojim suprugom Hrvojem odnijela pobjedu u kategoriji 'Hot par'. Mladu gospođu Šelendić Guru je proglasio novom modnom zvijezdom koja dolazi, a na samo začelje liste dvadeset veličanstvenih smjestila se zvijezda 'Najboljih godina' Katarina Radivojević koja je prema Borisovim riječima donijela pravi iskonski seksepil, divlje ponašanje i 'glam rock and roll' izgled.

Guru je na svoju listu stavio i 'Najbolje odjeveno dijete', Lanu Radeljak.

Na listi najbolje odjevenih našli su se i Michael Novak, Tereza Kesovija, Tatjana Knego i Petra Nižetić koja je ove godine zauzela pohvalno 15. mjesto. U društvu petnaest najbolje odjevenih smjestili su se i glumica Iva Visković, fotografkinja Mare Milin i voditeljica Nevena Rendeli.

Same riječi pohvale Guru imao je za poziciju 11. mjesta koje je zauzela Jasna Nanut.

'Njezina oštroumnost i ženstvenost pali svakog frajera koji želi dominu pored sebe. Dita je dobila dostojnu zamjenu, ako ikada ispadne iz šalice kada odrađuje svoju seksi točku', rekao je Fashion Guru.

U top deset ušla je i Nikolina Pišek, visoko sedmo mjesto zauzela je Jelena Veljača dok se odmah pored nje našao i njen novopečeni suprug Janko Popović Volarić.

Na peto mjesto Guru je stavio Severinu, a na četvrto Ninu Badrić za koju je rekao da mu se sve više sviđa njezin profinjeni stil odijevanja nalik na Jackie O. Za idući tjedan Boris Banović priprema listu najgore odjevenih

Lista najbolje odjevenih

1. Sanja Duggan
Sanja Duggan živi u vječnom ljetu, zimi u Kaliforniji, a ljeti u Hrvatskoj. Nije kao Višnjić da dolazi samo kada treba dijete napraviti. Sva sreća da nas ona češće posjećuje jer svaki put kada dođe oduševi nekim novim dizajnerskim imenom i vrhunskim komadom odjeće ili nakita. Prava jet seterica.

2. Sunčica Lalić
Nekadašnja glavna jet seterica Sunčica Lalić od kada je rodila, smanjila je izlaske, ali kada iziđe, pokaže se u pravom svjetlu. Čista suprotnost nekadašnjoj čačkalici je današnja Sanny rasna seksi žena.

3. Jadranka Kosor
Nakon što je godinama bila na listi najlošije odjevenih, Jadranka Kosor je trebala postati premijerka pa da se netko zainteresira za njezinu odjeću. S novom titulom otkrila je i dobar stil, a o njezinoj crvenoj haljini se više pričalo nego o pregovorima s janezima. Nadamo se da s ovom recesijom neće izgubiti posao, kao i novootkriveni dar, ne mislim pod time pravljanje krumpir salate.

4. Nina Badrić
Tko je hrvatska kraljica fotoshopa? Osim Alke to je i... Nina Badrić. Žena je praktički fatamorgana na stranicama ženskih revija, prvo grlo estrade je pravo čudo tehnologije, a takve nam ponekad izgledaju i njezine odjevne kombinacije. Sve mi se više sviđa njezin profinjeni stil odjevanja kao Jacqie O., za razliku od njezine suparnice Severine koja je kao Marilyn Monroe s dunavskog splava.

5. Severina
Guru Sevki želi da joj se kosa oporavi od ekstenzija i da joj šavaovi na usnama lijepo zarastu, tako da Seve za pravo očekuje na ovoj top listi tek za godinu dana. 

PODKATEGORIJA - Hot Par
U ovoj kategoriji pobjedu odnosi prošlogodišnja pobjednica, Andreja Čermak, koja je i dalje u samom vrhu. Ipak, Boris Banović primjećuje da ju je uspješno počeo pratiti i suprug Hrvoje. Čermakove stoga proglašava najusklađenijim parom.

PODKATEGORIJA - Modne zvijezde koje dolaze
Pobjedu odnosi manekenka Malina Grahek. Gospođa Šelendić već je počela skupljanje Chanelovih torbica. Cure pazite se - možda Malina nema pedigre, ali ima dobre zube. 

PODKATEGORIJA - Trudnice
Ljupka Gojić, Leonarda Boban i Fani od Keruma dokazale su da se i do zadnjeg tjedna trudnoće može izvrsno izgledati.  I dok je Lei jedina prokupacija bila briga o nerođenom djetetu jer je modnu liniju stavila na led, Ljupka će svoju karijeru nastaviti i nakon porođaja, a i tijekom trudnoće pokrenula je vlastitu modnu liniju. A što reći za Fani. Pa dovoljno je to da je Kerumova i da za razliku od trgovačkog lanca nema cijenu.

PODKATEGORIJA - Najbolji smoking
U kategoriji najbolji smoking. Strah i trepet svih hrvatskih celebova - Tonkica Kalauza. Telefonski je to poziv koji ne želite vidjeti na ekranu svog mobitela. Oduševila je smokingom za Story party, a što i ne čudi jer njezinom redakcijom harači vojska stilista.

PODKATEGORIJA - Najbolja reciklaža
 Pobjednica je bez konkurencije Vlatka Pokos koja već godinama fura istu odjeću. Vrijeme je da kupi novu ili da nađe dečka, jer ima Gucci kolekcije starije od Toma Forda.

PODKATEGORIJA - Najuspješnije kloniranje
U kategoriji najuspješnije kloniranje pobjednica je Dolores Lambaša. Sa svim tim bundama i preljevima na kosi neodoljivo podsjeća na Dikanovu bivšu. Znate onu iz kategorije najbolja reciklaža. 

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju