Fašnik će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu 13. veljače, te utorak, 16. veljače. Sva djeca koja na te dane dođu kostimirana, imat će slobodan ulaz. Šetnjom kroz Divlje srce grada obitelji mogu upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane.

Galerija Šetnjom kroz Divlje srce grada mogu se upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane - 4 Šetnjom kroz Divlje srce grada mogu se upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane - 8 Šetnjom kroz Divlje srce grada mogu se upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane - 6 +4 Zelena nosata ljutica

Ljubičastoprsa goura svoju krunu nikada ne skida s glave, a tamno područje oko očiju na licu prstenastorepog lemura podsjeća na masku lopova. Marabu je impozantna ptica koja sliči dirigentu u fraku. Zebrasti miš obožava svoj prugasti uzorak koji ga razlikuje od drugih sitnih glodavaca.

Krinka vijetnamske mahovinaste žabe je nevjerojatna. Kada se umiri, ta žaba zeleno-smeđe boje s bradavicama izgleda kao mahovina. Živi list je kukac koji oponaša list kako bi se zaštitio. Zelena nosata ljutica plijen promatra pretvarajući se da je lijana. Posebne moći ima tropasni pasanac. Taj se mali oklopnjak u slučaju opasnosti pretvara u kuglu.

Šetnjom kroz Divlje srce grada mogu se upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane - 2 Ljubičastoprsa goura (Foto: PR)

S posebnim će zanimanjem čudesan životinjski svijet promotriti skupina učenika Veterinarske škole. Oni će Zoološki vrt posjetiti u utorak u 9 sati maskirani u tradicionalne fašničke likove među kojima su konji, volovi, vukovi i ptice. Te su maske učenici izradili nakon proučavanja fašničkih i pokladnih običaja. Posjet Zoološkom vrtu učenici pripremaju u sklopu Kulture turizma, projekta na kojem njihova škola surađuje s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Tijekom boravka u Vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati epidemioloških mjera.

Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

Šetnjom kroz Divlje srce grada mogu se upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane - 5 Zebrasti miš (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju