Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bismo osigurali sreću.

Galerija Spavaća soba Izbacite iz spavaće sobe sve što vas podsjeća na bivšeg, posebno ako je odnos završio u negativnom tonu Spavaća soba +3 Uključite crvenu boju u prostor spavaće sobe

Prema toj tehnici, određenim je postupcima u uređenju moguće utjecati na sve aspekte života, a jedan od mnogima najvažniji je ljubav.

Teško je čitav dom urediti prema ovoj drevnoj kineskoj tehnici, posebno ako ste u prostoru u kojem ne možete mijenjati raspored s obzirom na strane svijeta, no zato možete unijeti male promjene koje će, prema vjerovanju, prizvati novu ljubav uli učvrstiti već postojeću. Možete početi od spavaće sobe koja se i smatra prostorijom ljubavi.

Evo što možete napraviti već danas.

1. Izbacite sve što vas podsjeća na bivše partnere

Ako u svoj život želite privući novog partnera, tada je prvi korak da izbacite sve što vas podsjeća na bivšeg, posebno ako je odnos završio u negativnom tonu. Ne trebaju vam pišani medvjedići, stotinu suvenira sa zajedničkih putovanja, biljke koje vam je on poklonio, a ponajmanje zajedničke fotografije.

Zamislite kako bi se osjećao novi partner da nakon nekoliko mjeseci veze s vama počinje otkrivati vaše fotografije s bivšim u vašem domu.

Osim što se tako rješavate loših uspomena, stvarate prostor za nove.

2. Postavite dva po dva predmeta zajedno

Izbjegavajte jednu stolicu u kutu, usamljene slike u umjetničkim djelima i fotografije na kojima je osoba sama. Važno je oko sebe stvoriti energiju partnerstva, inače neprestano namećete singularnost. Dodajte drugu stolicu u prostor za sjedenje, udvostručite noćne ormariće, dodajte dvije svijeće, dva jastuka i okružite se energijom zajedništva.

Spavaća soba U spavaćoj sobi je važno stvoriti energiju partnerstva (Foto: Living4media)

3. Nikada ne stavljajte sav svoj namještaj uza zidove

Namještaj bi trebao biti raspoređen tako da podržava komunikaciju, stoga zaboravite gdje su zidovi. Odmaknite krevet od zida, a jednako postupite i s ormarićem, ormarom za odjeću i svim ostalim namještajem koji imate u sobi.

4. Njegujte element vatre

Vatra je element Feng shuija koji pomaže potaknuti iskru u novoj vezi ili održati plamen u postojećoj. Ovaj element možete unijeti u svoj dom na nekoliko različitih načina. Kamin ili zapaljena svijeća mogu se koristiti za privlačenje ljubavi.

Promjena sitnica u spavaćoj sobi, prema Feng shuiju, može pomoći prizvati ljubav.

Također možete uključiti crvenu boju u prostor s naglašenim elementima poput deke, tepiha, slike ili crvenog zida. Jedina stvar koju treba zapamtiti je da treba postojati ravnoteža. Previše crvene može dovesti do agresije i ljutnje.

Uključite crvenu boju u prostor spavaće sobe Uključite crvenu boju u prostor spavaće sobe (Foto: Living4media)

5. Smjestite krevet na sredinu zida

Izbjegavajte postavljati krevet u kut jer se vi ili vaš (budući) partner možete osjećati zarobljenima. Drugim riječima, to znači da bi obje strane kreveta trebale biti lako dostupne tako da se vi ili vaš partner ne morate penjati preko drugog tijela da biste ušli i sišli s kreveta. Pravilno postavite krevet kako jedna osoba ne bi zauzela manje poželjan položaj.

6. Neka posteljina bude u najboljem izdanju

Savršeno uzglavlje i madrac zaslužuju izvrsnu posteljinu. Za pozitivan Feng shui koji poziva i potiče ljubav, pobrinite se da vaša posteljina bude u izvrsnom stanju. Koristite udobne tkanine i odgovarajuće garniture i odbacite svu izlizanu ili pohabanu posteljinu. Osim toga, to zaslužujete bez obzira na to želite li privući ljubav ili ne.

Smjestite krevet na sredinu zida kako se vi ili vaš partner ne biste osjećali 'zarobljenima' Smjestite krevet na sredinu zida kako se vi ili vaš partner ne biste osjećali 'zarobljenima' (Foto: Living4media)

7. Ispod jastuka stavite ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc smatra se kamenom ljubavi. Iznimno je cijenjen u drevnim tibetanskim i kineskim kulturama i vjeruje se da se koristio kao znak ljubavi već 600 g. pr. Kr.

I terasa je krasna: Stan u Sesvetama u kojem su modularna kuhinja i preuređena kupaonica baš wow Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 16 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 14 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 13 +15 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 4

Osim toga, o njemu postoje brojne legende. Jedna grčka kaže da je bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju