Prema dnevnoj kineskoj vještini življenja i uređenja prostora koju poznajemo pod nazivom Feng shui, spavaća soba jedna je od najvažnijih prostorija u našem domu jer sadrži našu osobnu energiju.

Galerija Spavaća soba Krevet ne bi trebao biti na zidu na kojem su vrata Trebali bismo izbjegavati i pozicioniranje naslona kreveta direktno ispod prozora +0 Ne spavajte pod gredom

Pravilnim uređenjem životnog prostora u svoj dom privlačimo pozitivnu silu koja nam donosi sreću, sklad, zdravlje i uspjeh, a za Feng shui posebno je važan položaj kreveta na kojem spavamo. U nastavku provjerite koji je položaj pravilan i koja mjesta bismo trebali izbjegavati kada planiramo pozicioniranje kreveta.

1. Što dalje od vrata.

Idealan položaj bio bi dijagonalan nasuprot ulaza tako da uvijek imate uvid u to tko ulazi u sobu, ali to je često neizvedivo zbog veličine prostora. Izbjegavajte položaj direktno nasuprot ulaza tj. onaj u kojem lice gledate ravno u vrata. Krevet bi trebao biti na zidu na kojem nisu vrata, ali ako ipak nemate izbora i morate krevet nasloniti na taj zid, jednostavno ga odmaknite što dalje od ulaza.

Krevet ne bi trebao biti na zidu na kojem su vrata Krevet ne bi trebao biti na zidu na kojem su vrata (Foto: Living4Media)

2. Izbjegavajte i prozor.

Prema Feng shui vjerovanjima, energija ulazi i izlazi kroz vrata i prozore. Zbog toga tijekom spavanja može poremetiti san ako je krevet na lošem položaju. Pozicija u kojoj je naslon kreveta direktno ispod prozora zbog toga se smatra lošom. Ako je ne možete izbjeći, ostavite malo prostora između kreveta i zida na kojem se nalazi prozor kako bi oslobodili prostor za prolazak energije.

Trebali bismo izbjegavati i pozicioniranje naslona kreveta direktno ispod prozora Trebali bismo izbjegavati i pozicioniranje naslona kreveta direktno ispod prozora (Foto: Living4Media)

3. Ne spavajte pod gredom. Ovaj položaj nepovoljno djeluje na zdravlje.

4. Pripazite na prostorije smještene ispod i iznad spavaće sobe.

Krevet smješten u sobi iznad kuhinje nije dobra ideja, ali ako to ne možete izbjeći vodite računa o tome da ga barem ne smjestite u prostoru direktno iznad štednjaka. Slično pravilo vrijedi i za spavaću sobu koja se nalazi ispod kupaonice. U slučaju kada nemate izbora, barem krevet pozicionirajte u dio prostorije koji se ne nalazi direktno ispod WC-a.

Ne spavajte pod gredom Ne spavajte pod gredom (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju