Iako moramo priznati da volimo suho vrijeme, kada se tu i tamo dogodi kišni dan, nema razloga za žaljenjem. I kišni dani imaju neku svoju draž.

Galerija Kadar iz filma Bezvremenska Adaline Dnevnik Bridget Jones Kad je Harry sreo Sally +6 Daleko

Između ostalog, savršena su prilika za zavaliti se u kauč u uživati u filmu - i to u nekom koji je kao stvoren za dane poput ovoga. Mi smo u nastavku izvojili deset filmova koji će vam popraviti raspoloženje i učiniti baš svaku večer manje tmurnom.

1. Dnevnik Bridget Jones

Bridget Jones (Renee Zelweger) ima 32 godine, slobodna je, šarmatna, brine oko kilograma i mašta o zgodnom šefu, Danielu Cleaveru. Na zabavi koju organiziraju njezini roditelji susreće poznanika iz djetinjstva, Marka Darcyja... Radnju vjerojatno znate, ali ovaj film vrijedi pogledati još koji put.

2. Kad je Harry sreo Sally

Jedna od najpopularnijih romantičnih komedija sviha vremena stvorena je za kišne dane. Meg Ryan i Billy Crystal savršeno su odigrali Sally i Harryja, dvoje prijatelja koji se naposljetku zaljubljuju.

3. Daleko

Zeynep (Naomi Krauss) je nesretna sa svojim životom zbog čega bježi na hrvatski otok na kojem je njezina pokojna majka davno kupila kuću. Nada se da će konačno pronać mir i napuniti baterije, no planove joj pomrsi Josip (Goran Bogdan) kojemu je njezina majka dopustila da živi u toj kući – sve dok se netko ne pojavi.

4. Jerry Maguire

Ova netipična komedija s Tomom Cruisom i Renee Zellweger točno je ono što trebate na jedan kišni dan. Film je pun smiješnih, nježnih i romantičnih trenutaka i likova, a nakon više od 20 godina od izlaska jednako je šarmantan.

5. Forrest Gump

Postoji li uopće netko tko ne voli priču o Forrestu Gumpu? Tom Hanks sjajno je odglumio ispodprosječno inteligentnog, ali beskrajno karizmatičnog mladića s američkog juga čiji je život ispunjen neobičnim situacijama, koji nam baš svaki put popravlja raspoloženje.

6. Harry Potter franšiza

Ako ste fan čarobnjaka Harryja Pottera onda će svaki kišni dan postati bolji zahvaljujući gledanju nekog od filmova iz franšize. Odaberite svog favorita i uživajte u pustolovinama učenika Hogwartsa.

7. Miris žene

Charlie Simms (Chris O'Donnell) je stipendist prestižne škole Baird koji treba novac zbog čega pristaje čuvati slijepog umirovljenog pukovnika Franka Sladea (Al Pacino) dok je njegova nećakinja na putu. Posao uopće ne ispadne ono čemu se nadao.

8. Djeveruše

Jedina pozitivna stvar u životu Annie Walker (Kristen Wiig) je ta da se njezina najbolja prijateljica Lillian (Maya Rudolph) zaručila za svog dečka Dougha i zamolila je da joj bude kuma. Na proslavi zaruka Annie upoznaje Lillianine djeveruše s kojima se mora boriti za pozornost svoje najbolje prijateljice.

9. Čudo

Film "Čudo" topla je i dirljiva priča o jednom posebnom dječaku Augustu Pullmanu. Ovo je film uz koji ćete se smijati, navijati, plakati... I ponoviti neke vrijedne životne lekcije. Tu je i snažna poruka filma o dobroti, ljubavi i vrijednosti pravog prijateljstva.

10. Bezvremenska Adaline

 Adaline Bowman (Blake Lively) pogiula je u prometnoj ensreći 1930-ih godina prošlost stoljeća, ali ju je udar groma oživio. Od tog dana Adaline ne stari i zarobljena je u tijelu 29-godišnjakinje. Svoju tajnu uspješno skriva gotovo osam desetljeća, a onda se u njezinom životu pojavi Ellis Jones (Michiel Huisman).

Plesni filmovi zbog kojih se žene ne odvajaju od ekrana Plesni filmovi Plesni filmovi Plesni filmovi +3 Plesni filmovi

Pitali smo vas: 10 filmova koje biste gledale do kraja života (da morate izabrati samo jedan) Filmovi koje bismo gledali do kraja života Filmovi koje bismo gledali do kraja života Filmovi koje bismo gledali do kraja života +6 Filmovi koje bismo gledali do kraja života

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju