Sjedenje u uredu za mnoge je način života, a uz stres može donijeti neželjene masne naslage na bedrima i oko struka. Nekoliko jednostavnih koraka mogu vam pomoći da to spriječite te uz dodatnu aktivnost u slobodno vrijeme ljeto dočekate bez neželjenih jastučića i šlaufova

1. Umjesto da kolegama šaljete mailove kada ih trebate za nešto, probajte odšetati tih par metara do njih. Iako se na prvi pogled ne čini mnogo, tih par koraka velika je stvar za vašu aktivnost.

>> Mario Valentić: Zašto sam osmislio program OfficeFit

>> Neuredni radni stol vas koči u napretku karijere

2. Izbjegavajte visoko kalorijske grickalice te čaj i kavu iz automata. Umjesto toga, napunite ladicu zdravim grickalicama kao što su bademi, sjemenke, grožđice i drugo sušeno voće. Nadalje, možete imati i svježe voće i povrće, a čaj i kavu sami napravite, bez šećera i vrhnja.

3. Koristite naglavne slušalice za telefonske pozive. Na taj način možete hodati po uredu i razgovarati. Nastojte hodati tako barem 5 minuta svakih 2 sata. Na kraju dana će ispasti da ste hodali 20 minuta što je korak naprijed.

4. Jedan on jednostavnijih načina za skidanje kilograma nakupljenih zbog sjedećeg posla je konzumacija hladne vode. Hladna voda ubrzava metabolizam te ćete na taj način sagorjeti dodatnih 100 kalorija samo sjedeći. Ako dodate malo svježeg limuna, dobit ćete ukusan napitak bez dodatnih kalorija.

5. Još jedan jednostavan trik za sagorijevanje kalorija jest da se zavrtite na uredskoj stolici. Svakih 60 krugova je 50 kalorija. Samo stajanje umjesto sjedenja također troši kalorije. Nastojte se uvijek kretati kada radite, barem oko svog stola.

6. Umjesto čekanja da dođe dizalo, koristite stepenice. Ako preskačete stepenice i stanete na svaku drugu, mišići će vam više raditi.

7. Umjesto da naručujete prženu hranu izvana, probajte sami napraviti ručak i nositi ga na posao. Na taj način ćete jesti zdravo i uravnoteženo te uštedjeti vrijeme i novac.

Stresan uredski posao može povećati masnoću u vašem tijelu, stoga bez obzira koliko ste zaposleni, pronađite vrijeme za sebe i krećite se dok boravite u uredu.

Više na OfficeFit.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju