Kada je u jednoj grupi na Facebooku objavila fotografiju donjeg rublja koje se suši, Sonja Šantar nije niti sanjala da će izazvati ogromnu reakciju te skupiti više od 12.000 lajkova i dvije tisuće komentara. No fotografija savršeno obješenog rublja postala je pravi hit, a brojne žene takvoj se tehnici sušenja rublja dive i čude.

Sonja Šantar oduvijek se divila načinu na koji njezina mama najpreciznije slaže oprano rublje na stalak za sušenje. Fotografiju obješenog rublja spontano je objavila na Facebooku u grupi Ženski RecenziRAJ, i ne znajući hoće li administrator odobriti objavu.

Dakle, je me rodila, odgojila, ali nikad neću uspjeti ovako složiti veš. To se zove opuštanje vijuga, napisala je Sonja uz fotografiju. Fotografija je (srećom) dobila dozvolu administratora, a nakon što je s mamom popila kavu te uzela mobitel da pogleda poruke, Sonja je imala što vidjeti.

Ugodno sam se iznenadila ili bolje da kažem šokirala jer je fotografija u dvadeset minuta dobila oko 3200 lajkova, kaže Sonja.

Majka oduvijek donje rublje slaže ovako i nikada ga ne pegla. Dida Šimun (103 godine doživio - imao iskustva čovjek) joj je rekao da zrakom svašta dolazi na tkaninu i da donje rublje nikada ne suši vani.
Kvačice uvijek stavlja u ovaj položaj jer time ne ostaje njihov trag na potkošuljama.

Ostalo rublje dobro rastrese i ravno slaže na štrik i glača ga nakon sušenja zbog ljepote. Uvijek slaže majicu uz majicu, hlače uz hlače, iste ili slične boje. Štipaljke ima u istoj boji za svaku robu, podijelila je Sonja neke mamine tajne besprijekornog sušenja rublja. Komentari na objavu u Facebook grupi Ženski RecenziRAJ i nju i njezinu mamu nasmijali su i podigli im raspoloženje.

Ocat Rublje čisto kao suza: Moćnik od jednog eura bolji od bilo kakve kemije

Moja mama je samozatajna, no drago joj je što je barem nekome pomogla u savjetu, tj. načinu slaganja donjeg rublja za sušenje bez peglanja, kaže Sonja te dodaje kako je zahvalna na svakom lajku i komentaru, a mi smo izdvojili neke od njih.

Ajme, kako dobro i uredno, sve po špagi, a ja mislila kako ja slažem uredno na štrik (da kasnije imam manje peglati). Bravo za mamu.

Moja mama toliko veš izgladi i zategne da ga doslovno rukama prepegla. Njoj pegla ne treba, kao po špagi.

Tako moja navuče posteljinu na krevet. Kao da je fakultet za slaganje posteljine završila. Nikad to nisam niti ću uspjeti ponoviti.

Uvijek najveće na prednji štrik, najsitnije, veš i čarape iza. A nešto što je valjda genetski, a da sam od mame pokupila je slaganje robe i kopčica tako da ili bude ista boja kopčice kao taj komad robe ili makar boja koja ide uz boju te robe koja se vješa.

Svaka čast, ja volim lijepo složiti robu na štrik, ali ovo je savršenstvo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju